Wednesday , 16 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » 12 studenți ai UTCN vor merge in SUA la cel mai renumit concurs de design seismic din lume

12 studenți ai UTCN vor merge in SUA la cel mai renumit concurs de design seismic din lume

12 studenți ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca vor participa în aprilie, la cel mai renumit concurs de design seismic din lume dedicat studenţilor: „Undergraduate Seismic Design Competition” conform PresaLocala.

Foto: sdc.utcluj.ro

Foto: sdc.utcluj.ro

Evenimentul se va desfășura în perioada 5-8 aprilie 2016 la San Francisco, Statele Unite ale Americii.

Tema concursului din acest an este construirea unei machete din lemn de balsa (un lemn care creşte în apă, originar din Brazilia, şi care are o greutate redusă), care să reprezinte o clădire aflată în planurile unui tânăr antreprenor. „El vrea ca la etajul 15 să aibă un restaurant. Pe machetă, acest lucru se materializează ca fiind un etaj cu înălţime dublă. Noi trebuie să lucrăm mai multe modele de structuri care să îndeplinească toate condiţiile impuse de organizatori (geometrie, înălţime, elemente) într-un program de calcul. Analizăm rezultatele, apoi o construim pe aceea cu cele mai bune rezultate“, ne-a explicat studentul Andrei Chiş.

Echipa coordonată de Andrei Chiş, un tânăr din Zalău, student în anul IV la Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, la specializarea Construcţii Civile, Industriale şi Agricole, este formată din 12 studenţi, nouă de la Facultatea de Construcţii (anul IV), iar trei reprezintă Facultatea de Arhitectură și Urbanism (anul III și V). Ei vor concura cu o machetă, făcută din lemn de balsa, care va trebui să reziste, în concurs, la trei cutremure de intensităţi diferite. Macheta trebuie să reprezinte o clădire pe care o construieşte un tânăr antreprenor şi care vrea ca la etajul 15 să aibă un restaurant.

Cine sunt tinerii concurenți?

Este vorba despre Alina Pop, din Sighetu Marmaţiei, studentă la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, anul III; Andrei Caraza, din Vatra-Dornei, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, anul V; Bogdan Stroia, Dâmbău, Facultatea de Construcţii, anul IV; Bianca Raţiu, Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, anul III; Cătălin Popa, din Tălmaciu, Facultatea de Construcţii, anul IV; Cristina Iordache, din Aiud, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, anul III, şi anul IV la Facultatea de Construcţii; Daniel Cornea, din Baia Mare, Facultatea de Construcţii, anul IV; Gergely Vass, Târgu Mureş, Facultatea de Construcţii, anul IV; Horia Marian, Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii, anul IV; Marius Monda, Călan, Facultatea de Construcţii, anul IV; Miklos Bartha, Cristuru Secuiesc, Facultatea de Construcţii, anul IV; şi Szidonia Haba, din Târgu Mureş, Facultatea de Construcţii, anul IV.

12 studenți ai UTCN vor merge in SUA la cel mai renumit concurs de design seismic din lume Reviewed by on . 12 studenți ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca vor participa în aprilie, la cel mai renumit concurs de design seismic din lume dedicat studenţilor: „Under 12 studenți ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca vor participa în aprilie, la cel mai renumit concurs de design seismic din lume dedicat studenţilor: „Under Rating:
scroll to top