2.000 de tineri au defilat prin Cluj, de Zilele Studenţilor Maghiari

Peste 2.000 de tineri, împărţiţi în 58 de echipe, au participat, miercuri, la un marş prin Cluj-Napoca, acţiunea având loc în deschiderea Zilelor Studenţilor Maghiari, cu scopul de a că studenţii petrec paşnic.

studenti_magharii3-1024x768

Preşedintele Uniunii Studenţeşti Maghiare din Cluj-Napoca, Res Konrad Gergely, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pe parcursul celor cinci zile ale Zilelor Studenţeşti Maghiare, un număr de 58 de echipe formate din câte 35 de studenţi se vor înfrunta în diverse probe, de la cele sportive, la cele de cultură generală sau concursuri de dans.

“Peste 2.000 de studenţi maghiari din Cluj-Napoca participă la Zilele Studenţeşti Maghiare şi am pornit într-un marş festiv din Piaţa Unirii până în Pădurea Hoia, pe o distanţă de patru kilometri, unde va avea loc prezentarea celor 58 de echipe a câte 35 de studenţi.

Prin acţiunea noastră vrem să arătăm în ce mod paşnic pot petrece studenţii maghiari din oraş şi să se vadă şi câţi studenţi maghiari învaţă aici. Pe parcursul celor cinci zile ale Zilelor Studenţeşti Maghiare din Cluj-Napoca, echipele se vor înfrunta în diverse probe, de la cele sportive, la cele de cultură generală sau concursuri de dans. Este cel mai mare eveniment organizat de studenţii maghiari în anul 2016 în România”, a spus Res.

Potrivit acestuia, în cadrul evenimentului va avea loc şi Olimpiada Studenţilor Maghiari de Pretutindeni şi la care participă studenţi maghiari din alte ţări.

De asemenea, în fiecare seară vor avea loc petreceri, iar atmosfera va fi întreţinută de diverse trupe şi DJ, printre care DJ Shiver, Massive PDBR, DJ Mini, Kado şi Dodo, Halott Pénz.

Zilele Studenţilor Maghiari din Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 4 – 8 mai în organizarea Uniunii Studenţeşti Maghiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.