Saturday , 19 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » 2016: Top Cele mai bune 10 orașe Pentru Afaceri! Clujul a depășit Bucureștiul!

2016: Top Cele mai bune 10 orașe Pentru Afaceri! Clujul a depășit Bucureștiul!

Municipiul Timișoara a fost desemnat de Forbes “Cel mai bun oraș pentru afaceri din România în 2016”, pentru al doilea an consecutiv, municipiul conduce în Top 40. Pe locul al doilea se află Cluj-Napoca iar pe locul al treilea se află capitala București. Cea mai importantă schimbare față de anul trecut este căderea Bucureștiului pe locul al treilea.

Forbes-logo-negru_rgb1-300x75

Topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România a ajuns la a patra ediție. Metodologia prin care au fost departajate orașele – s-au analizat reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă – este aceeași: s-au luat în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ). Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică,Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro.

Topul se referă la cele 40 de orașe din România și ține cont de indicatori economici serioși. Și în acest an primim acest titlu. Pe primul loc este Timișoara . În Timișoara merg bine nu doar afacerile din domeniile IT și automotive, ci și alte industrii, prin prisma cifrei de afaceri realizate de companiile respective, dar și a valorii adăugate cu care acestea operează’, a afirmat primarul, într-o conferință de presă.

În ultima perioadă, domeniul care a cunoscut o ascensiune fulminantă în Timișoara a fost IT-ul, potrivit celor de la Forbes, citați de Nicolae Robu.

TOP 10 CELE MAI BUNE ORAȘE PENTRU AFACERI ÎN 2016

Locul 1: Timișoara

Timișoara este, pentru a doua oară consecutiv și a treia dată în istorie, cel mai bun oraș pentru afaceri din România.

Locul 2: Cluj-Napoca

Capitala economică a Transilvaniei depășește anul acesta Capitala României în topul celor mai bune orașe pentru afaceri.

Locul 3: București

Problemele nu au fost rezolvate nici anul trecut, ba dimpotrivă. Astfel, Capitala a mai pierdut un loc în topul celor mai bune orașe pentru afaceri.

Locul 4: Oradea

Oradea este exemplu perfect de oraș în care mediul de afaceri și comunitatea prosperă, datorită unei strategii pe termen lung a autorităților locale.

Locul 5: Constanța

Arestarea primarului Radu Mazăre a fost cel mai important eveniment al anului trecut în Constanța.

Locul 6: Brașov

Dezvoltarea economică a Brașovului este ținută în continuare în șah de lipsa unui aeroport internaţional și a autostrăzilor.

Locul 7: Arad

Sectorul automotive reprezintă unul dintre motivele pentru care Aradul își păstrează poziția de anul trecut în clasamentul celor mai bune orașe pentru afaceri.

Locul 8: Ploiești

Orașul aurului negru revine între primele zece cele mai bune orașe pentru afaceri în România.

Locul 9: Pitești

Mai există și altceva în Argeș în afara producătorului auto de la Mioveni?

Locul 10: Iași

În ciuda problemelor cu legea ale primarului, Iașiul rămâne și în acest an printre  cele mai bune zece orașe pentru afaceri.

Vezi locurile 11-40

 

2016: Top Cele mai bune 10 orașe Pentru Afaceri! Clujul a depășit Bucureștiul! Reviewed by on . Municipiul Timișoara a fost desemnat de Forbes "Cel mai bun oraș pentru afaceri din România în 2016", pentru al doilea an consecutiv, municipiul conduce în Top Municipiul Timișoara a fost desemnat de Forbes "Cel mai bun oraș pentru afaceri din România în 2016", pentru al doilea an consecutiv, municipiul conduce în Top Rating:
scroll to top