3 Motive pentru care nu vrei primi o marire de salar

marire salarDe aceea, specialiştii în recrutare vă oferă trei situaţii care cântăresc enorm în cazul în care doriţi o mărire de salariu.
Nu cunoşti piaţa. Dacă la interviul de angajare – în etapa negociere a salariului – nu eşti bine pregătit, este foarte posibil ca angajatorul să îţi ofere, mai mult de ruşine, salariul minim care se practică în domeniul vizat sau cu puţin mai mult decât minimul. Prin urmare, trebuie să ştii de la început cam care sunt salariile pe care le iau alţi angajaţi care ocupă un post similar cu al tău.
Nu-ţi cunoşti valoarea. Este foarte important să ştii care sunt preţurile pieţei, dar la fel de important este să ştii şi câţi bani faci tu, adică să îţi cunoşti capacitatea şi valoarea ca angajat, astfel încât să fii întemeiat să soliciţi o mărire de salariu.

Iată câteva întrebări ale căror răspunsuri afirmative îţi vor da un indiciu cu privire la faptul că meriţi sau nu să îţi fie mărit salariul.
– Te simţi parte integrantă a echipei?
– Dacă pleci, mai multe proiecte importante se vor duce de râpă?
– Cunoşti foarte bine mersul lucrurilor în companie, astfel că este foarte greu să fii înlocuit?
– Înlocuirea ta cu o persoană care are aceleaşi calităţi şi abilităţi ca şi tine ar costa compania mult mai mulţi bani?
Nu ai argumente puternice.

Trebuie să ai capacitatea de a demonstra că, în cazul în care îţi măreşte salariul, compania are numai de câştigat. Aşa că, atunci când mergi să ceri să îţi fie crescută leafa, spune clar de ce ai nevoie de bani în plus, dar oferă şi o listă de realizări care să justifice cererea ta. Primul pe care trebuie să îl convingi că meriţi un salariu crescut eşti tu. Dacă nu te poţi convinge pe tine, sigur nu vei putea să-ţi convingi şeful.

Sursa:  Libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.