Află cele mai romantice locuri din Cluj unde îți poți petrece Valentine’s Day cu persoana iubită!

Cluj Napoca a fost și va rămâne mereu un oraș romatic. Locuri numeroase unde îndrăstiții pot petrece clipe minunate împreună sunt numeroase și pot reprezentaprilejul perfect pentru avadarea din zgomotul citadin și pentru relaxare și apropriere. Oricie poate începând de la cuplurile nou formate, viitorii miri, proaspăt căsătoriții sau cei care au împlinit deja o vârstă frumoasă a mariajului.

 

1. Cetățuia

Vechea fortificație a orașului oferă posibilitatea de a ace o plimbare romantică deasupra Clujului, de unde se poate observa o mare parte a zonei central și a cartierelor Mărăști, Zorilor, Bună Ziua și Gheorgheni. Seara, atmosfera romatică este și mai resimțită, deoarece se pot vedea luminile care strălucesc pe străzi.

-panorama_noaptea_9004

2. Parcul Central

Parcul mare al Clujului este una dintre cele mai romantice locuri unde cei îndrăgostiți pot face o plimbare plăcută. Vara este un loc perfect pentru răcorire și pentru a petrece câteva ore în mijlocul naturii, la umbra copacilor bărtâni. Iar iarna devine un loc perfect pentru unde un cuplu poate să se bucure din plin de zăpadă sau să patineze pe lacul înghețat.

5158180087_a709c116b9_o

3. Podul Elisabeta

Podul vechi de pe Someș a fost și a redevenit de câțiva ani un punct 0 pentru toți îndăgostiții din oraș, care, mai nou, se strâng pe pod de Sf. Valentin pentru a prinde lacăte de inimi uriașe de metal sau chiar de pod. Ce simbolizează lacătele e greu de zis, dar ideea este clar preluată de la francezii care pun și ei lacăte pe Sena, cu aceeași ocazie.

12644660_1047185008638172_9081743432205662510_n-768x768

4. Teatru/Operă

Clujul dispune de două teatre și două opere. Și la Teatrul Național Român și la Teatrul Maghiar de Stat se găsesc numeroase reprezentații care pot fi pe placul îndrăgostiților.

opera-cluj-interior1-760x280

5. Piața Muzeului 

Poate unul dintre cele mai boeme locații din centrul Clujului, Piața Muzeului este un loc încărcat cu istorie. Alături de această istorie, vine și un sentiment de romanticism, obținut de strada pavată, clădirile vechi și vibrațiile pozitive transmise în aer. Dacă vă plimbați în timpul zilei, puteți poposi la una dintre cafenelele din zonă, ca să savurați împreună un capucino.

museum_plaza_by_deexee

6. Restaurante

Aproape pe fiecare stradă din centrul orașului se găsește un restaurant sau o cafenea mai cochetă. În funcție de specificul acesteia, se pot servi preparate tradiționale sau cu specific internațional. Acestea oferă o atmosferă mai intimă și clipe de destindere. De asemenea, există seri tematice acompaniate cu acorduri de pian și voce. Nu departe de Cetațuie se află și restaurantul Panoramic.

panoslide-1-600x400

 

 

Sursa: clujtravel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.