Armata ucraineană recâştigă controlul asupra teritoriilor ocupate de separatişti.

kiev2Blindate ucrainene au pătruns în fieful separatist prorus Slaviansk, după ce la intrarea în oraş a avut loc un schimb de focuri de armă între forţele guvernamentale şi grupările proruse. Un lider al separatiştilor a confirmat că există doi morţi în urma asaltului ucrainean, potrivit unui corespondent al „Adevărul”, iar martorii au transmis că un baraj al proruşilor era în flăcări.

Militanţi proruşi au fost nevoiţi să se retragă şi să părăsească clădirile administrative ocupate în ultimele săptămâni. Ei au declarat anterior că au provocat incendiul barajul, care funcţiona asemenea unui punct de control, relatează AFP.

Un lider al miliţiei proruse a transmis că există două victime în rândul separatiştilor, ca urmare a atacului forţelor guvernamentale, relatează corespondentul „Adevărul”. Un militant a declarat că a văzut şapte blindate ucrainene de cealaltă parte a barajului.

Civililor li s-a ordonat să evacueze primăria, transmite AFP, zona fiind survolată de cel puţin un elicopter.

În oraş, personalul civil din primărie „a primit ordinul să evacueze clădirea”, a declarat pentru AFP Stela Horoşeva, o purtătoare de cuvânt a liderului separatist local Viaceslav Ponomarev. sursa stire: yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.