Sunday , 18 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Au început procedurile pentru construcţia unui nou cartier de locuinţe în Cluj Napoca.

Au început procedurile pentru construcţia unui nou cartier de locuinţe în Cluj Napoca.

Au început procedurile pentru construcţia unui nou cartier de locuinţe în Cluj Napoca.

Pe o suprafaţă de 82 de hectare, aflată în zona Borhanci, municipalitatea va realiza un proiect urbanistic ce va cuprinde zone pentru locuinţe, spaţii comerciale, parc si loc de joaca pentru copii, o şcoală şi o grădiniţă.

Purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj Napoca, Oana Buzatu, a declarat că acesta este primul proiect imobiliar de după 1989 care va avea o viziune urbanistică integrată.

Pentru a realiza această strategie de dezvoltare urbană integrată e nevoie de un studiu de oportunitate. Este practic vorba de studierea zonei, din toate perspectivele dezvoltării sale pe termen mediu şi lung, pornind de la partea de infrastructură, ocupare urbană, tipuri de funcţionalităţi şi terminând cu anticiparea nevoilor sociale, comunitare, astfel încât la final să obţinem o schiţă a ceea ce trebuie să se dezvolte în zona respectivă şi astfel să avem un prim cartier dezvoltat bine. (Oana Buzatu)

Terenul de 82 de hectare din zona Borhanci fusese atribuit în 2003 societăţii CasaRom, care însă nu a mai dezvoltat aici proiectul imobiliar la care s-a angajat.

Parcela a revenit anul trecut în proprietatea municipalităţii, în urma unui proces pe care administraţia l-a câştigat.

borhanci_sus

borhanci3

 

borhanci1

Foto:  radiocluj

Au început procedurile pentru construcţia unui nou cartier de locuinţe în Cluj Napoca. Reviewed by on . Au început procedurile pentru construcţia unui nou cartier de locuinţe în Cluj Napoca. Pe o suprafaţă de 82 de hectare, aflată în zona Borhanci, municipalitatea Au început procedurile pentru construcţia unui nou cartier de locuinţe în Cluj Napoca. Pe o suprafaţă de 82 de hectare, aflată în zona Borhanci, municipalitatea Rating:
scroll to top