Aurelia Cristea, deputatul care a iniţiat legea antifumat, posibilă candidatură la Primaria Cluj!

Aurelia Cristea, deputat PSD, președintele PSD Cluj-Napoca și fost Ministru delegat pentru Dialog Social şi Relaţia cu Societatea Civilă în Guvernul Ponta, este, oficial, candidatul din partea social-democraţilor la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

10383041_1600035416904071_3468167271331757638_nAurelia Cristea susţine că vrea să pună bazele unei administrații eficiente, performante, care “să aibă respect față de banul public și față de cetățean”.

Aurelia Cristea s-a înscris, oficial, în lupta pentru Primăria Cluj-Napoca. Motvația acestui demers, spune Cristea, constă în dorința de a oferi efieciență și performanță a administrației, în paralel cu o modernizare a acesteia. Candidatura a fost anunțată în 8 februarie, în cadrul unei conferințe de presă în care candidata a făcut referire și la întreaga strategie gândită alături de consilierii locali propuși de PSD.

„Ne propunem un număr de zece consilieri la Consiliul Local Cluj, astfel încât să putem să oferim o viziune de dezvoltare a municipiului. Aceasta va avea la bază câteva elemente esențiale, traduse prin ceea ce înseamnă onestitatea demersului, respect față de banul public, respect față de cetățean, performanță, responsabilitate în asumarea unor decizii care se tergiversează de mult prea mulți ani și, evident, o grijă deosebită pentru fiecare cetățean al municipiului. Cred că orașul Cluj-Napoca trebuie să fie administrat eficient, performant, iar fiecare interacţiune cu administraţia trebuie să fie un prilej de satisfacţie, atât pentru cetăţeni, investitori, cât şi pentru funcţionarulul public din spatele ghișeului. Asta înseamnă, într-adevăr, o schimbare şi o modernizare a administraţiei pe care ne-o propunem, în primul rând”, a declarat Aurelia Cristea.

Posibila candidatură a Aureliei Cristea a fost “dezvăluită” în 7 septembrie 2015 de Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj. La acea dată, el a explicat că, în principiu, vor candida la primăriile clujene toţi cei 23 de primari pe care îi are în prezent PSD şi preşedinţii de organizaţii locale.

Două zile mai tîrziu, Cristea a ținut să precizeze faptul că nu confirmă candidatura anunțată de președintele PSD Cluj. Aceasta a declarat pentru Vocea Transilvaniei faptul că, la nivelul Partidului Social Democrat (PSD) există o premisă potrivit căreia preşedintele filialei locale este candidatul la Primărie, dar, în ceea o privește, candidatura sa nu este una confirmată.

Însă, în 25 septembrie, deputatul a fost ales cu unanimitate de voturi în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca și pentru funcția de preşedinte a PSD Cluj-Napoca, în cadrul conferinței de alegeri PSD din 25 septembrie. În aceeași dată, Cristea a propus adoptarea unei rezoluții prin care PSD Cluj susține deschiderea organizației municipale față de societatea civilă, mediul academic și cel economic prin promovarea unor personalități în lista de candidați PSD.

Aurelia Cristea a declarat, la acea dată, că intenția de a candida la funcția de primar al municipiului este o misiune grea și a făcut referire la necesitatea formării unei administrații responsabile, orientate spre cetățean.

“E o onoare, e o misiune grea, e o candidatură pe care, cu siguranță, mi-o asum cu toată responsabilitatea. (…) Un primar responsabil trebuie și este obligat să urmărească interesele cetățenilor. Dacă vorbim despre estetică urbană, spațiu verde, liniște publică, fluența traficului, toate acestea sunt nevoile reale ale clujenilor. O politică locală de susținere a traiului sănătos, adică un Cluj al respectului față de bicicliști, de persoanele cu dizabilități, al reciclării și al protejării mediului verde vor fi în centul proiectului nostru”, a explicat Cristea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.