Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social: “Demarează procedura de expropriere pe Secțiunea 3A a Autostrăzii Transilvania”

aurelia-cristeaGuvernul a aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe, demararea procedurii de expropriere pentru continuarea construirii unui sector din Autostrada Transilvania, anunță ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

“Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, demararea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj, din cadrul obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Târgu Mureș – Cluj – Oradea. Potrivit proiectului aprobat, suma aferentă despăgubirilor este de 658.000 de lei, pentru un număr de 618 imobile, în suprafață de 878.039 metri pătrați”, a declarat clujeanca Aurelia Cristea. Potrivit ministrului citat, banii pentru despăgubiri vor fi alocați de la bugetul de stat.

„Guvernul Ponta demonstrează din nou că arată un interes deosebit finalizării Autostrăzii. Vă reamintesc că aceasta a fost inclusă în lista de obiective de investiție prioritare a Guvernului Ponta”, a subliniat ministrul Aurelia Cristea.

Pentru despăgubiri este vizată Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, de la km 0+000 la km 8+700, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj. Menționăm că Guvernul a alocat deja peste 250 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la autostradă. De asemenea, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Transporturilor, Dan Șova, la Cluj,pe sectorul Autostrăzii Transilvania care leagă Suplacu de Barcău de Borş, lucrările vor începe cel mai probabil din luna octombrie a acestui an. Valoarea lucrărilor la acest sector au fost evaluate la 987 milioane de lei, adică circa 230 de milioane de euro. În total, banii care vin de la București pentru proiectul Autostrăzii se ridică la 1,14 miliarde de lei, etapizați până în 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.