Autostrada Transilvania mai face un pas din cei 415 kilometri. S-a semnat certificatul de urbanism pentru tronsonul Gilău – Mihăiești.

autostradaAutostrada Transilvania mai face un mic pas. Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat certificatul de urbanism pentru continuarea lucrărilor la sectorul 3A, Gilău – Mihăiești, din județul Cluj. Actul a fost cerut de Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi.

“Mă bucur că am putut semna certificatul de urbanism pentru un nou sector al Autostrăzii Transilvania, ca un prim pas în direcţia continuării lucrărilor la acest obiectiv de investiţii de o importanţă majoră pentru judeţul Cluj şi pentru întreaga regiune. Totodată, m-aş bucura dacă CNADNR ar reuşi să obţină cât mai repede avizele necesare şi să depună la Consiliul Judeţean Cluj cererea de autorizare a lucrărilor”, a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

Certificate de urbanism semnate, se așteaptă lucrările

La începutul lunii martie a mai fost semnat un alt certificat de urbanism pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, pe sectorul Ogra – Câmpia Turzii. Certificatele de urbanism ar trebui să fie urmate de alocarea de fonduri pentru demararea lucrărilor. În ședința de Guvern din 16 aprilie 2014, Executivul a aprobat alocarea a peste 250 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Borș.

Autostrada Transilvania, între Brașov – Borș, este proiectată să aibă 415 kilometri, din care sunt dați în folosință doar 52 de kilometri, între Gilău și Câmpia Turzii, județul Cluj. Lucrările au demarat în iulie 2004 și au fost executate de compania americană Bechtel. Ulterior, contractul cu aceasta a fost reziliat. sursa stire: voceatransilvaniei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.