Bani de la stat pentru angajarea absolvenților: până la 300 de euro de salariat

Boston College Career Fair in Conte Forum.Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umana (POSDRU), a lansat în consultare publică documentele pentru implementarea unei scheme prin care firmele vor primi subvenții pentru a angaja tineri absolvenți.

“Prin această schemă de minimis susținem angajarea tinerilor, dar și activitatea mediului privat. Mai precis, vom subvenționa plata salariilor tinerilor absolvenți, elevi și studenți, promoția 2014. Subvențiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum șase luni și de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția.

Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Valoarea orientativă a subvenției nete este de 900 de lei pentru tinerii angajați cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajați care au studii superioare, conform ghidului solicitantului “Locuri de muncă subvenționate”. Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți se vor acorda cu o frecvență lunară. Companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

O firmă poate încheia un singur acord pe toată perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte adiționale cu respectarea prevederilor ghidului solicitantului și a regulilor privind ajutorul de minimis. Documentele publicate pentru consultare sunt ghidul solicitantului – domeniul major de intervenție 2.1, respectiv schema de ajutor de minimis “Locuri de muncă subvenționate”.
Numărul de posturi pentru care se acordă subvenții

• Microîntreprinderi – 3 locuri de muncă

• Întreprinderil mijlocii – 7 locuri de muncă

• Întreprinderi medii – 15 locuri de muncă

sursa stire: ziuadecj.realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.