Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Campioni la afaceri: Clujul este peste Capitala, cu cei mai multi tineri intreprinzatori!

Campioni la afaceri: Clujul este peste Capitala, cu cei mai multi tineri intreprinzatori!

Clujul se pare ca este printre oasele fruntase si la capitolul cele mai multe firme deschise de tineri. Oficiul National al Registrului Comertului a inregistrat peste 3000 de societati debutante infintate de tineri in anul 2015, iar peste 1600 de societati au fost infintate strict de studenti.

srld-inscriereDintr-un total de  25.859 de societati debutante, infiintate in anul 2015, se pare ca 3.399 de astfel de firme au fost infiintate in Bucuresti, 3.152 de firme in Cluj si 1.162 in Timis. Daca raportam aceste statistici la numarul populatiei pe fiecare zona, Clujul ar ocupa primul loc, deoarece populatia de aici reprezinta aproximativ 20% din numarul total al populatiei din Capitala.

Cele mai multe firme debutante infiintate sunt in domeniul transportului rutier de marfuri, urmat de domeniul lucrarilor de constructii,  service-uri auto si  comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, un domeniu din ce in ce mai cautat, care creste de la an la an.

Mediul de afaceri din Cluj-Napoca este unul dinamic, afirmatie sustinuta de evolutia companiilor, a volumului investitiilor si a cifrei de afaceri, respectiv a fortei de munca ocupate. Numarul angajatilor si al companiilor a fost in usoara scadere in sectoarele comert si industrie, insa a crescut in ultimii trei ani in domeniul constructiilor si serviciilor. Sa nu uitam de domeniul  IT care prin natura sa consolideaza pozitia orasului de ”Capitala economica a Transilvaniei”

Clujul sta cel mai bine si la capitolul companii infiintate de studenti, in baza  HG nr. 166/2003, o afacere care beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si impozitelor. In anul trecut in Cluj nu mai putin de 1.690 de astfel de firme au fost infiintate de studenti, urmat de Bucuresti cu 1.482 si Maramures cu 933.

Campioni la afaceri: Clujul este peste Capitala, cu cei mai multi tineri intreprinzatori! Reviewed by on . Clujul se pare ca este printre oasele fruntase si la capitolul cele mai multe firme deschise de tineri. Oficiul National al Registrului Comertului a inregistrat Clujul se pare ca este printre oasele fruntase si la capitolul cele mai multe firme deschise de tineri. Oficiul National al Registrului Comertului a inregistrat Rating:
scroll to top