Cartier nou de locuinte la Cluj! Boc: “Dorim sa ii aducem pe romani acasa si sa avem locuri de munca bine platite”

Live pe Facebook: Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca le-a vorbit clujenilor si cetatenilor  de peste hotare de planurile de dezvoltare pe care acesta le are pentru orasul de pe Somes. Primarul s-a declarat foarte entuziasmat de proiectul Cluj Innovation City si de asemenea de cartierul nou de locuinte din Borhanci.  

emil-boc

“La Cluj pregatim un cartier de locuinte pe 80 de hectare de teren, pregatim de asemenea si proiectul Cluj Innovation City pe o suprafata de 200 de hectare de teren care este un fel de Silicon Valley de Transilvania asa cum a aparut deja in niste rapoarte internationale din dorinta de a-i aduce pe romani acasa, de a avea locuri de munca bine platite, pentru ca ambitia noastra la Cluj este urmatoarea: Somajul este aproape inexistent, sub 1%, dorinta noastra este sa crestem salariile in oras,adica prin competitia pe care o cream, sa creasca practic salariile, sa ajungem la un un nivel cat de cat decent, nu neaparat la nivelul din Uniunea Europeana, dar cat mai aproape de un salariu decent in Romania, din care sa iti permiti sa poti sa traiesti cu familia linistit, sa poti sa faci o vacanta si sa te bucuri de viata.

Sunt convins ca daca romanii vor avea cat de cat salarii mai bune decat le au acum se vor intoarce acasa pentru ca nimeni nu doreste sa traiasca foarte mult timp printre straini. Aici la Cluj sper sa putem ajunge sa avem salarii mai bune. Deja exita o competitie pe piata fortei de munca si salariile au crescut in Municipiul Cluj-Napoca” a declarat primarul Emil Boc

Mai reamintim faptul ca in urma cu o luna au inceput procedurile pentru constructia unui nou cartier de locuinte in Cluj Napoca, pe o suprafata de 82 de hectare, aflata in zona Borhanci, un proiect urbanistic ce va cuprinde zone pentru locuinte, spatii comerciale, parcuri si locuri de joaca pentru copii, o scoala si o gradinita.

De asemenea proiectul Cluj Innovation City va fi un proiect de dezvoltare urbana integrata care va cuprinde 20.000 de angajati si o finantare de 500 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.