Tuesday , 20 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cazinoul din Parcul Central si multe alte “constructii” se pot vedea la cea mai mai expozitie lego din tara, deschisa la Cluj !

Cazinoul din Parcul Central si multe alte “constructii” se pot vedea la cea mai mai expozitie lego din tara, deschisa la Cluj !

May 31, 2016 10:58 pm by: A+ / A-

Celebrele piese lego nu mai sunt de mult simple jucării pentru cei mici. Tot mai mulți pasionați investesc timp și bani în adevărate capodopere la care lucrează luni sau chiar ani întregi. Cele mai bune astfel de lucrări din România, Serbia sau Ungaria sunt expuse zilele acestea la Cluj-Napoca. Este cea mai mare expoziție din țară, iar milioanele de piese din care sunt făcute construcțiile cântăresc cel puțin 7 tone scrie CityNews.

Foto: Citynews.ro

Foto: Citynews.ro

Cea mai complexă lucrare din cadrul expoziției Ethnologia Galactica aparține Asociației Brickenburg, care reunește pasionații de lego din Cluj. Construcția cuprinde milioane de piese și reproduce un oraș, la marginea căruia se află o zonă portuară și un lac, dar și o parte rurală. Simbolistica este însă una aparte.

Expoziția din acest an celebrează și 700 de ani de istorie a Clujului. Tocmai de aceea, un băimărean a reprodus Casinoul din Parcul Central, una dintre clădirile simbol ale orașului. Şi spune că au fost zile în care s-a lucrat şi 19 ore la acest proiect.

Cei mai impresionați de construcțiile din lego au fost cei mici.

Expoziția este găzduită de Muzeul Etnografic al Transilvaniei până pe data de 5 iunie.

 

Sursa: CityNews.ro

Cazinoul din Parcul Central si multe alte “constructii” se pot vedea la cea mai mai expozitie lego din tara, deschisa la Cluj ! Reviewed by on . Celebrele piese lego nu mai sunt de mult simple jucării pentru cei mici. Tot mai mulți pasionați investesc timp și bani în adevărate capodopere la care lucrează Celebrele piese lego nu mai sunt de mult simple jucării pentru cei mici. Tot mai mulți pasionați investesc timp și bani în adevărate capodopere la care lucrează Rating: 0
scroll to top