Friday , 14 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cercetatori ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca premiati de Academia Romana

Cercetatori ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca premiati de Academia Romana

February 4, 2018 4:23 pm by: A+ / A-

Un grup de cercetători de elită ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut recent Premiul Academiei Române pentru publicarea cărţii “Aplicaţiile Medicale ale Tehnologiilor de Fabricaţie prin Adăugare de Material” scrie Cluju.ro.

Decernarea a avut loc în cadrul festivității organizate de Academia Română, din 15 decembrie 2017. Laureaţiii acestui premiu prestigios, autori ai acestei cărţi, sunt profesorii Petru Berce, Nicolae Bâlc, Horea Chezan, Dan Leordean, Voicu Mager, Cristina Borzan şi Cristian Berce.

Cartea prezintă cercetări desfăşurate în ultimii ani în cadrul colectivului Tehnologia Construcțiilor de Mașini, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cu privire la noi procese de fabricaţie prin adăugare de material (AM – Additive Manufacturing) şi rezultatele obţinute în aplicaţiile medicale ale acestor noi tehnologii. Lucrarea reprezintă rezultatul fundamentat și eficient al cercetărilor doctorale şi al colaborării excelente dintre conducătorii de doctorat cu tinerii care, în cadrul cercetărilor doctorale, au obţinut rezultate remarcabile, publicate în această carte.

Rezultatele prezentate sunt originale, cu nivel ştiinţific ridicat şi mai ales, cu mare impact social, prin gradul de aplicabilitate, studiile de caz cu caracter practic şi implanturile medicale personalizate fabricate în cadrul departamentului Tehnologia Construcțiilor de Mașini, care au fost utilizate cu succes, în multe intervenții chirurgicale.

Sursa: Cluju.ro

Cercetatori ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca premiati de Academia Romana Reviewed by on . Un grup de cercetători de elită ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut recent Premiul Academiei Române pentru publicarea cărţii “Aplicaţiile Medical Un grup de cercetători de elită ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut recent Premiul Academiei Române pentru publicarea cărţii “Aplicaţiile Medical Rating: 0
scroll to top