Wednesday , 12 December 2018

Home » Economic » Cetăţenii români trebuie să declare veniturile obţinute în străinătate! Vezi chestionarul

Cetăţenii români trebuie să declare veniturile obţinute în străinătate! Vezi chestionarul

May 23, 2016 8:19 am by: A+ / A-

Cetăţenii români cu domiciliu în România care au realizat venituri din străinătate în 2015, , trebuie să completeze şi să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate până în 25 mai 2016.

Excepţie fac veniturile reprezentând salariile plătite de un angajator străin pentru activităţile desfăşurate în străinătate.

Cetăţenii străini care au obţinut rezidenţa fiscală în România, au fost prezenţi în ţară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate.

Formularul se poate completa online accesând www.eguvernare.ro şiutilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poştă, sau depus direct la registratura administraţiei fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.

Potrivit Mediafax, persoanele fizice cu domiciliul în România, care au o şedere în străinătate mai lungă de 183 de zile pe an şi rezidenţă fiscală în altă ţară, trebuie să completeze un Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale la plecarea din România şi să îl trimită prin poştă la administraţia fiscală în a cărei rază teritorială se află domiciliul său. Chestionarul poate fi descărcat de AICI.

În cazul veniturilor deja impozitate în ţara în care au fost realizate, este necesară anexarea documentelor justificative privind venitul realizat şi impozitul plătit, eliberate de autoritatea din ţara în care s-a obţinut venitul.

Cetăţenii români trebuie să declare veniturile obţinute în străinătate! Vezi chestionarul Reviewed by on . Cetăţenii români cu domiciliu în România care au realizat venituri din străinătate în 2015, , trebuie să completeze şi să depună Declaraţia 201 privind venituri Cetăţenii români cu domiciliu în România care au realizat venituri din străinătate în 2015, , trebuie să completeze şi să depună Declaraţia 201 privind venituri Rating: 0
scroll to top