Friday , 14 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cladirea fostului hotel din centrul clujului a fost restaurata. Ce planuri are proprietarul ?

Cladirea fostului hotel din centrul clujului a fost restaurata. Ce planuri are proprietarul ?

May 5, 2018 3:14 pm by: A+ / A-

Clădirea fostului Hotel Continental a fost restaurată, iar imobilul va fi închiriat unor branduri celebre.

Procesul de restaurare a fațadei a durat 2 ani, iar acum clădirea arată ca și la inaugurarea inițială, acum 100 de ani. Hotelul Continental a fost cumpărat de Ioan Bene, după ce a trecut pe la mai mulți proprietari care au lăsat imobilul în paragină și degradare.

”Am investit până în prezent peste 3.4 milioane de euro. Nu s-au mai făcut lucrări de anvergură de acum 100 de ani. Am schimbat acoperisul de lemn, s-au făcut lucrări de consolidare a fundațiilor, care erau afectate de trecerea timpului, am întărit structura de rezistență și am montat alte grinzi de susținere. Au fost schimbate toate geamurile, care nu sunt din termopan, așa cum ar crede lumea, ci din lemn. Acoperișul a fost refăcut integral cu materiale importate, de maximă calitate. Toate ornamentele exterioare, stucaturile, au fost refăcute de specialiști din Italia, pe modelele existente, astfel că totul arată ca în anul 1894, anul inaugurării clădirii”, a declarat Ioan Bene, proprietarul clădirii.

”Maxim, anul viitor vom finaliza și lucrările din interior. Apoi, vom vedea care va fi soarta acestei clădirii. Vă spun sincer că avem oferte de cumpărare, dar avem și oferte din partea unor branduri de renume, la nivel mondial, de închiriere. Clujenii vor putea intra, în centrul Clujului, în magazine ale unor branduri importante, magazine cum pot fi văzute la Paris, Roma, Berlin sau Munchen. Pentru etajele superioare avem oferte din partea altor mulltinaționale”, a mai spus Bene.

Sursa: Stiridecluj.ro

Cladirea fostului hotel din centrul clujului a fost restaurata. Ce planuri are proprietarul ? Reviewed by on . Clădirea fostului Hotel Continental a fost restaurată, iar imobilul va fi închiriat unor branduri celebre. Procesul de restaurare a fațadei a durat 2 ani, iar a Clădirea fostului Hotel Continental a fost restaurată, iar imobilul va fi închiriat unor branduri celebre. Procesul de restaurare a fațadei a durat 2 ani, iar a Rating: 0
scroll to top