Sunday , 18 November 2018

Home » Internaţional » Clasamentul ţărilor după gradul de corupţie! Vezi pe ce loc se află România!

Clasamentul ţărilor după gradul de corupţie! Vezi pe ce loc se află România!

 

Transparency International a lansat in, 27 ianuarie, cea de-a douăzecea ediție a Indicelui de Percepţie a Corupţiei. 

Indicele de Percepţie a Corupţiei este un indice global care cuprinde părererile oamenilor de afaceri şi a experţilor de ţară referitoare la nivelul de corupţie existent în sectorul public. Informațiile sunt luate din 12 surse diferite. Fiecare țară primește un punctaj care reflectă gradul de corupție existent în sistemul propriul, unde 100 de puncte înseamnă deloc corupt, iar 0 puncte foarte corupt.

Clasamentul Indicelui Percepţiei Corupţiei 2015 cuprinde 168 de ţări, în fruntea acestuia fiind Danemarca cu un scor de 91 puncte, Finlanda şi Suedia , în partea opusă  se află Coreea de Nord şi Somalia (cu 8 puncte fiecare). Cel mai mare regres al indicelui s-a înregistrat în Brazilia, indicele scăzând cu 5 puncte, comparativ cu anul precedent. Progrese semnificative au fost înregistrate în Mongolia şi Guatemala. Potrivit acestui clasament, între statele lumii, România se află pe locul 58, pe acceași poziție cu Grecia, cu 46 de puncte. Mai în jos puteți observa clasamentul împreuna cu harta țărilor.
12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clasamentul ţărilor după gradul de corupţie! Vezi pe ce loc se află România! Reviewed by on .   Transparency International a lansat in, 27 ianuarie, cea de-a douăzecea ediție a Indicelui de Percepţie a Corupţiei.  Indicele de Percepţie a Corupţiei e   Transparency International a lansat in, 27 ianuarie, cea de-a douăzecea ediție a Indicelui de Percepţie a Corupţiei.  Indicele de Percepţie a Corupţiei e Rating:
scroll to top