Tuesday , 20 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cluj, Brașov, Sighișoara recomandate turiștilor de britanicii de la The Sun. „Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula”

Cluj, Brașov, Sighișoara recomandate turiștilor de britanicii de la The Sun. „Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula”

Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula, notează publicaţia britanică The Sun, care subliniază că regiunea a fost poziţionată de Lonely Planet pe primul loc al locurilor care trebuie vizitate în 2016.

Foto: TheSun.co.uk

Foto: TheSun.co.uk

Britanicii de la The Sun scriu că, având o scenă artistică „ascuţită”, peisaje epice şi castele gotice, Transilvania e un city-break profitabil, iar usturoiul şi crucifixul sunt opţionale.

Galeriile de artă şi Muzeul Farmaciei, atracţiile Clujului

Clujul este promovat în presa britanică prin expoziţiile şi teatrele sale, turiştii fiind invitaţi să viziteze gratis Fabrica de Pensule, un loc plin de galerii de artă, studiouri ale artiştilor şi spaţii de teatru. Nu este singura galerie recomandată de britanici, care nu ignoră nici Muzeul de Farmacie, unde turiştii pot găsi o adevărată comoară de poţiuni şi echipamente antice de laborator, în stilul Harry Potter.

Transilvania, locul unde poţi hrăni urşii

The Sun subliniază că în Munţii Carpaţi trăiesc încă râşi, lupi şi urşi, iar aceştia din urmă pot fi văzuţi la Libearty Bear Sanctuary, care a salvat peste 80 de animale din cuşti şi circuri din toată lumea, acum fiind relocaţi într-o pădure. Turiştii sunt invitaţi să hrănească puii de urşi şi să-i vadă jucându-se, dar şi să viziteze muzeul de aici.

Nu departe de acest loc, la 30 de minute de mers cu maşina, un alt obiectiv turistic atrage atenţia britanicilor de la The Sun. Este vorba despre Poiana Braşov, o staţiune de top unde instructorii de schi vorbesc engleza iar cursurile pornesc de la 10 lire pe oră. După o zi de schi, turiştii sunt invitaţi într-unul din cluburile de aici, unde, scrie The Sun, „dansatul pe masă e încurajat”.

Castelul lui Dracula, un obiectiv greu de ignorat

Castelul Bran nu poate lipsi de pe lista de obiective turistice din Transilvania, iar The Sun notează că e aşezat pe o stâncă şi că a fost casa lui Dracula în celebrul roman al lui Bram Stocker. Turiştii sunt invitaţi să urce pe scările secrete care duc în turnurile castelului, de unde panoramele sunt superbe, dar să se pregătească şi pentru o expoziţie de tortură medievală.

Tot în contextul mitului lui Dracula, turiştilor li se recomandă o vizită în Sighişoara, locul de naştere al lui Vlad Ţepeş, cel care a inspirat legenda, şi un sit UNESCO plin de străzi pietruite şi case făcute parcă din turtă dulce.

Mâncarea tradiţională se combină cu cocktail-urile internaţionale şi petrecerile

Turiştii pot mânca sarmale şi papanaşi, după care să se delecteze cu un vin local în Braşov, în timp ce în Cluj li se recomandă să încerce o omletă cu trufe sau alte specialităţi atât locale cât şi internaţionale.

Clujul revine în atenţia The Sun şi ca locul perfect pentru a petrece. Deja celebrul Joben Bistro e prezent pe lista de recomandări, alături de barul „comunist” Soviet din centrul vechi al Clujului, dar şi de Piezişă, una dintre cele mai vii străzi ale oraşului, situată în mijlocul campusului studenţesc Hasdeu.

Transilvania ocupă primul loc al celor mai tari destinații turistice ale anului 2016, într-un top întocmit de Lonely Planet.

Ghidul Lonely Planet este unul din cele mai asteptate topuri de calatorie si pentru 2016 Transilvania este pe primul loc al regiunilor ce trebuie neaparat vizitate.

sursa Voceatransilvaniei

Cluj, Brașov, Sighișoara recomandate turiștilor de britanicii de la The Sun. „Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula” Reviewed by on . Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula, notează publicaţia britanică The Sun, care subliniază că regiunea a fost poziţionată de Lonely Planet pe Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula, notează publicaţia britanică The Sun, care subliniază că regiunea a fost poziţionată de Lonely Planet pe Rating:
scroll to top