Cluj: Fost şef de poliţie aflat în închisoare, va primi daune morale de 22.000 lei pentru condiţiile proaste pe care le are în arest

hp photosmart 720

Instanţa clujeană a decis ca Leon Cloşcă, fostul şef al Poliţiei Năsăud, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi pentru efectuarea de operaţiuni comerciale incompatibile cu funcţia îndeplinită, să primească daune morale în valoare de 22.000 de lei, pentru condiţiile proaste din arestul IPJ Cluj.
În februarie 2015, trei capi ai poliţiei bistriţene, fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud – Ovidiu Mureşan, fostul şef de la Rutieră – Roberto Hasnăş şi fostul şef al Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă erau trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

Procurorii au aflat că cei trei ascundeau accidente de cirulaţie, modificau statutul unor drumuri şi iertau de sancţiuni anumite personaje care plăteau pentru aceste favoruri. Procesul este, însă, departe de a se fi încheiat, deşi a trecut mai bine un an de când a început.

Unul dintre poliţişti, fostul şef al Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă, a dat în judecată, în civil, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Inspectoratul General de Poliţie, Ministerul de Interne şi Ministerul de Finanţe, pentru condiţiile proaste din arest.   Potrivit Adevarul.ro , acesta s-a plâns judecătorilor că celula în care s-a aflat mai bine de 100 de zile era prea mică, nu avea acces la aer sau la vreo fereastră, iar toaletă era murdară. Cloşcă susţinea că astfel i-a fost afectată demnitatea.

Dosarul a fost înregistrat în luna iulie a anului 2015, iar luna trecută judecătorii au şi venit cu un verdict. Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au hotărât ca fostul şef al Poliţiei Năsăud să primească daune morale în valoare de 22.400 de lei, la care se adaugă dobânda aferentă.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată şi modificată de reclamantul Cloşcă Leon în contradictoriu cu pârâţii IPJ Cluj, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Afacerilor şi Internelor, în consecinţă: obligă pârâţii să achite reclamantului, în solidar, suma de 22.400 de lei, reprezentând daune morale şi dobânda legală aferentă sumei menţionate, calculată începând cu data înregistrării cererii de chemare în judecată, 02.07.2015 şi până la data plăţii integrale a acesteia. Obligă pârâţii, în solidar, să achite reclamantului suma de 2000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în hotărârea judecătorilor clujeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.