Cluj-Napoca locul unu in Romania la absortia de fonduri europene.

Cluj-Napoca a fost desemnat drept cel mai activ pol de creştere din România, în baza unui studiu realizat de către compania de consultanţă KPMG şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR). Municipiul a fost desemnat totodată exemplu de bună practică la nivel european, privind felul în care s-a reuşit absorbţia finanţărilor alocate polilor de creştere.
„Este o recunoaştere a eforturilor pe care administraţia locală le-a depus în vederea maximizării tuturor şanselor de a atrage bani pentru Cluj-Napoca. Strategia prin care am reuşit să ne diferenţiem calitativ în procesul de absorbţie a finanţărilor nerambursabile o vom aborda şi în perioada de finanţare următoare, 2014-2020” se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

Câteva cifre care demonstrează performanțele Clujului:

Până în prezent – Axa 1.1 din POR, Poli de creștere – valoarea efectiv rambursată către municipiul Cluj-Napoca se ridică la suma de 170,432 milioane de lei (aproximativ 38 milioane euro), din care 110,165 milioane de lei de la UE şi 60,627 milioane de lei contribuţia de la bugetul de stat.

Grad de depunere – 131,97%
Grad de contractare – 115,64%

Valoare totală proiecte cu finanțare nerambursabilă contractate din diferite programe de finanțare: 589 milioane RON (peste 130 mil EUR).

Valoare totală proiecte în pregătire: 181 milioane RON (peste 40 mil EUR).

Sursa stire: clujcapitala.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.