Sunday , 18 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cluj-Napoca va fi primul oras din Romania care va avea autobuze electrice

Cluj-Napoca va fi primul oras din Romania care va avea autobuze electrice

August 20, 2016 2:03 pm by: A+ / A-

Cluj-Napoca va deveni, la anul, primul oraș din România care va avea autobuze electrice. Autorităţile clujene au început deja procedura de achiziţie pentru 30 de autobuze electrice pe fonduri elvețiene. Până atunci primesc şi bucureştenii autobuze – pe benzină şi la mâna a doua conform Digi24

O echipă maghiară călătoreşte 80 de zile într-un astfel de autobuz produs în Ungaria şi care foloseşte un soft românesc pentru a arăta că vehiculul poate să facă faţă transportului în comun într-un oraş aglomerat. Echipa a ajuns zilele acestea la Cluj Napoca.

Un astfel de autobuz nu poluează şi după ce a fost încărcat doar trei ore poate să parcurgă până la 250 de kilometri.

„În oraş foloseşte 0,61kWh per kilometru. Este dublul folosit de o maşină electrică, dar transportă cu 15% mai mulţi pasageri”, a explicat Jozsef Helmich, un membru al echipei maghiare care a pornit la drum.

Sunt doar câteva dintre atuurile autobuzelor electrice. Ca să convingă edili din toată lumea să renunţe la vehiculele clasice, echipa româno-maghiară a plecat acum două luni în călătoria în jurul globului. Autobuzul electric a trecut până acum prin Portugalia, Canada, SUA, China, Kazahstan, Rusia, Ucraina şi a ajuns în România. S-a oprit la Cluj-Napoca.

„Scopul călătoriei este de a demonstra că electromobilitatea nu mai este o tehnologie a viitorului, ci este prezentul şi de a arăta că acum este momentul de a convinge pe toată lumea să folosească vehicule electrice”, a adăugat Jozsef Helmich.

Cluj-Napoca va fi primul oras din Romania care va avea autobuze electrice Reviewed by on . Cluj-Napoca va deveni, la anul, primul oraș din România care va avea autobuze electrice. Autorităţile clujene au început deja procedura de achiziţie pentru 30 d Cluj-Napoca va deveni, la anul, primul oraș din România care va avea autobuze electrice. Autorităţile clujene au început deja procedura de achiziţie pentru 30 d Rating: 0
scroll to top