Clujeanca premiată la Casa Albă de Barack Obama organizează un concurs la Cluj: „Tinerii din România au extraordinar de mult potenţial“

O româncă din Cluj-Napoca, inclusă în 2010 în topul 100 al cercetătorilor americani şi premiată la Casa Albă de preşedintele SUA, Barack Obama, organizează, în România, un concurs naţional în care sunt răsplătite proiectele celor mai ingenioase tinere minţi în ştiinţă şi inginerie din ţară.

646x404 (1)

Rada Mihalcea (42 de ani) este o clujeancă pe cât de modestă, pe atât de frumoasă, care predă la Universitatea din Michigan, SUA, una dintre cele bune din lume. Munca sa din State i-a adus un loc într-un top 100 tineri cercetători ai Americii şi premii. Un premiu i-a fost înmânat de preşedintele american Barack Obama.

După ce a aflat că nu există în România vreun concurs care să îi motiveze pe tinerii cercetători, Rada Mihalcea s-a gândit, în urmă cu doi ani, să organizeze ea unul în oraşul natal. Un concurs la care să poată participa cercetători din toată ţară. Clujeanca, care a lucrat în proiecte pentru Google, Microsoft şi Samsung, povesteşte, într-un interviu telefonic pentru „Adevărul“, de ce organizează acest concurs la Cluj şi care crede că este rolul ştiinţei.

Despre concurs  

La concursul organizat de clujeancă se pot înscrie până marţi, 10 mai, tineri cercetători din ştiinţă şi inginerie până în 35 de ani, care lucrează în universităţi, institute de cercetare sau la companii din toată ţara. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 15 iunie în cadrul unei festivităţi organizate de Primărie Cluj-Napoca, organizator al competiţiei, la care va fi prezentă şi Rada Mihalcea. Cei mai buni vor fi obţine diplome şi premii în bani. La ediţia de anul trecut, premiul I a constat în 1.500 de dolari, premiu al II-lea în 1.000 de dolari, iar premiul al III-lea – 500 de dolari. O menţiune specială la concursul organizat de Rada Mihalcea a primit şi cercetătorul Dan Cristian Vodnar de la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, cel care a inventat ambalajul alimentar care ne scapă de E-uri.

Continuarea articolului AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.