Clujul a câştigat Cupa României la baschetul masculin. “U” BT câştigă primul trofeu după o pauză de 5 ani!

“U” BT Cluj a intrat în possesia Cupei României (baschet masculin), după ce a învins CSM CSU Oradea în finală, cu 82-75 (18-14, 18-19, 16-16, 30-26), chiar pe terenul adversarei. Pentru trupa lui Marcel Ţenter este primul trofeu din ultimii 5 ani, la fel şi pentru Cluj la sporturile de echipă. În 2011, “U” câştigase titlul în Liga Naţională.

21_40_31_930

“U” BT Cluj – CSM CSU Oradea 82-75 ( 82-75 (18-14, 18-19, 16-16, 30-26)

  • Adamovic (foto) 24 puncte, Dykes 16, Zigeranovic 13, Pasalic 11, Kuti 8, Baciu 6, Todic 2, Guţoaia 2, Torok, Gheorghe, Kalnichenko. Antrenor: M. Ţenter
  • Lucic 14, Markovic 13, Franklin 11, Barnette 8, Ţîbîrnă 7, Zupan 7, Mandache 5, Paşca 5, Nuhanovic 4, Nicolescu 1, Lupusavei, Petrişor. Antrenor: C. Achim

“U” BT Cluj a terminat în spatele orădenilor în sezonul regular al Ligii Naţionale, dar în turneul Final 4 desfăşurat în fieful rivalilor nu s-a mai ţinut cont de niciun meci direct, de niciun rezultat înregistrat în timpul sezonului. Totul s-a redus acum la 40 de minute de joc şi la primul trofeu intern pus la bătaie, “absent” din palmaresul ambelor echipe. Era şi greu să-l câştige, în condiţiile în care în ultimul deceniu “defuncta” Asesoft a lăsat foarte puţine trofee să-i scape. (scrie Propsort)

Aproximativ trei sferturi din meci au aparţinut apărărilor. Atât “U” BT Cluj, cât şi CSM CSU Oradea s-au apărat exemplar. În schimb, “şuterii” de bază din ambele tabere au fost anihilaţi. Franklin, Markovic şi Barnette, la gazde, respectiv Dykes, Pasalic şi chiar Adamovic au ajuns foarte rar în situaţia de a arunca la coş.

În schimb, s-a remarcat experimentatul Zigeranovic, care şi-a pus serios amprenta pe sfertul trei. Jucătorul de la Cluj a câştigat câteva dueluri importante sub coş, a şi marcat câteva puncte, iar echipa lui Ţenter a reuşit să preia oarecum iniţativa (scor 52-49 după sfertul trei). Totuşi, până la intrarea în ultimul sfert, nicio echipă nu a reuşit în vreun moment să se detaşeze, meciul fiind mai degrabă unul de uzură.

Partida a “explodat” în ultimele 10 minute. Franklin a băgat pentru prima dată mingea în coş în minutul 32, CSM CSU Oradea a dat senzaţia că s-a descătuşat, iar într-un interval de 5 minute, în care “U” a fost inexistentă în atac, a reuşit un run de 9-0, “întorcând” tabela la 58-52. Diferenţa putea fi şi mai mare, dacă Zupan n-ar fi ratat pe bandă rulantă de la linia de libere. De altfel, Oradea a stat rău la acest capitol tot jocul, având un procentaj de numai 54% (17 reuşite din 31 de aruncări).

Sursa Foto: totalbaschet.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.