Clujul intra in randul oraselor “High-Tech” din Europa. Emil Boc: “Obiectivul nostru este tehnologia SmartCity 3”

Intr-o noua intervenitie online, Live pe Facebook, primarul Municipiului Cluj-Napoca, le-a vorbit cetatenilor despre planurile Primariei de a moderniza tehnologic orasul, prin aplicatii care sa contecteze direct cetatenii la serviciile Primariei si la toate regiile conexe ale acesteia, economisind astfel timp si energie.

4234“Obiectivul nostru este sa ne racordam la tehnologiile de SmartCity 3 asa cum exista in Uniunea Europeana. Toata lumea vorbeste de SmartCity 3 unde tehnologia sa fie utilizata pentru a aduce cele mai mari servicii cetateanului si el sa economiseasca timp si energie” a declarat Emil Boc.

Acesta le-a vorbit cetatenilor despre tehnologia pe care Clujul o are in acest moment.

” Astazi ce putem face cu tehnologia in Cluj?

-sa ne cumparam un bilet de transport in comun prin sms,

-sa ne platim locul de parcare prin sms,

-sa urmarim toate actele care se depun la Primarie pe internet 

-sa ne platim impozitele si taxele locale printr-o parola data de la Primarie fara sa mergem la ghiseu, 

-de asemena sistemul de BikeSharing are un mare succes; sunt peste 5000 de carduri emise pentru 500 de biciclete si avem planuri de extindere al acestuia

Reamintim ca proietcul Bike Sharing a fost  lansat oficial in data de 17 noiembrie 2015 si este  un proiect menit sa usureze deplasarea celor care locuiesc in orasul Cluj-Napoca. Mai exact, in oras sunt aproximativ 50 de statii de  inchiriere de biciclete in regim self-service care detin peste 500 de biciclete. Prin acest proiect se urmareste dezvoltarea unei retele coerente de piste si trasee destinate biciclistilor pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, al comunei Floresti si al comunei Apahida.

Tot primarul Municipiului Cluj-Napoca le-a mai vorbit cetatenilor si despre proiectele high-tech viitoare:

Pe langa aceste lucruri vrem sa venim si cu alte elemente de Smart City pentru ca acest oras are cercetare,dezvoltare, inovare, it, are resurse. Sunt firme extraordinare la Cluj care pot sa ne ofere noi aplicatii.

Spre exemplu dorim sa cream o aplicatie  prin care sa oferim tuturor turistilor care vin in Cluj, romani sau straini, un pachet informational cu locuri de cazare, obiective turistice de vizitat, preturile si toate lucrurile necesare turismului.

De asemenea mai dorim sa cream o platforma care sa contecteze toate serviciile Primariei si toate regiile pe care le avem, de la apa, canal, la transport public, la termoficare; toate conectate intr-o baza de date integrata si care sa duca informatia din primul moment acolo unde este locul.

Cand aceasta platforma va fi integrata, orice sesizare va merge direct la directia de specialitate sau la regia respectiva oar problema va fi rezolvata mult mai repede. ” a mai declarat edilul. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.