Clujul se dezvolta: Au inceput lucrarile la peste 700 de apartamente si un nou supermarket

Pe strada Frunzisului s-au inceput deja lucrarile la nou supermarket Lidl, care vine la pachet cu un intreg ansamblu imobiliar de 700 de apartamente conform Ziuadecj.realitatea.net

FrunzisuluiLidl vine la pachet cu peste 700 de apartamente. Este vorba de un întreg ansamblu imobiliar, care se va întinde pe 6 hectare în interiorul şi exteriorul curbei „ac de păr” de pe strada Frunzişului. Dacă ridicarea blocurilor va începe, probabil, anul viitor, la magazin se lucrează deja. În plus, în curba cu pricina se va face un sens giratoriu. Momentan, acolo nu există nici măcar trotuar, iar drumul se îngustează la o bandă de mers pe sens.

„Am vândut o parte din teren celor de la Lidl, care s-au apocat deja de treabă. Probabil că magazinul va fi funcţional încă din 2016. Tot anul acesta vom finaliza şi sensul giratoriu, care se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte autorizarea.Este foarte scump, dar el le va fi extrem de util celor care vor cumpăra apartamente în noile blocuri.

IMG_7069Vom lărgi şi strada Frunzişului. Vrem să ridicăm şapte blocuri, care vor avea în jur de 600 de apartamente de categorie mediu plus (adică mediu spre lux n. red.). Acum acestea sunt în faza de proiectare, sper ca la primăvară să putem începe lucrările”, a spus un reprezentant al dezvoltatorului Napopark.

Conform planului urbanistic zonal (PUZ), aprobat în 22 septembrie 2015, Napopark poate ridica
blocuri de cel mult 35 m. Edificiile vor avea în fapt trei niveluri de subsol/demisol, parter, mezanin şi

15 etaje, dintre care unul retras.

O altă societate va construi în zonă trei imobile mai mici, cu 120 de apartamente, deşi PUZ îi permite să ridice până la 10 etaje (28 m). În imediata apropiere a acestor imobile va trece breteaua care ar urma să lege strada Frunzişului de aşa-numita centură metropolitană, care va traversa Clujul prin partea sa sudică.

Sursa Ziuadecj.realitatea.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.