Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » CNN promoveaza Salina Turda! Reporterii au fost uluiti de ce au gasit in inima Transilvaniei!

CNN promoveaza Salina Turda! Reporterii au fost uluiti de ce au gasit in inima Transilvaniei!

Veche de peste 2000 de ani Salina Turda din inima Transilvaniei, a fost vizitata de reporterii de la CNN, care s-au declarat uimiti. Salina a devenit o atractie turistica neobisnuita, la zeci de metrii sub pamant,vizitata anual de mii de turisti care coboara in galeriile sale verticale pentru a juca bowling, mini-golf sau pentru a vasli pe lacul subteran.

160125105732-transylvania-subterranean-theme-park-3-super-169Site-ul postului de televiziune CNN a publicat mai multe fotografii cu salina Turda realizate de fotograful britanic Richard John Seymour, care a vizitat-o recent deoarece documenteaza peisajele modificate de om, scrie Great News.

Salina din Turda are o vechime de 2.000 de ani si a inceput sa fie folosita ca muzeu si parc de distractii din anul 1992, mai scrie CNN.

Mina de sare a fost inchisa in anul 1932, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost folosita ca adapost. Ulterior, inainte de a-si deschide portile turistilor, a fost utilizata si ca depozit de branza.

In interiorul salinei Turda, turistii pot sa mearga la spa, sa joace bowling sau mini-golf. De asemenea, in interiorul ei este si un amfiteatru cu 80 de locuri. Salina Turda este compusa din mai multe mine, aflate la o adancime cuprinsa intre 70 si 120 de metri.

Fotografierea acestui spatiu a fost o provocare datorita dimensiunilor sale. Trecerea de la natura la antropic este una lina“, a povestit fotograful.

In trecut, salina Turda reprezenta un venit important pentru regii maghiari sau pentru Imperiul Habsburgic: pe atunci, sarea era mai valoroasa decat aurul si sustinea comunitatea locala.

160122181723-transylvania-subterranean-theme-park-2-super-169

CNN promoveaza Salina Turda! Reporterii au fost uluiti de ce au gasit in inima Transilvaniei! Reviewed by on . Veche de peste 2000 de ani Salina Turda din inima Transilvaniei, a fost vizitata de reporterii de la CNN, care s-au declarat uimiti. Salina a devenit o atractie Veche de peste 2000 de ani Salina Turda din inima Transilvaniei, a fost vizitata de reporterii de la CNN, care s-au declarat uimiti. Salina a devenit o atractie Rating:
scroll to top