Comuna Chinteni pregateste construirea unui Aqua Park

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a oferit miercuri la Realitatea FM Cluj detalii despre noul Aqua Park care se va construi pe teritoriul comunei clujene, conform Ziua de Cluj

În urmă cu 3 ani de zile am început să muncim la aceste studii de fezabilitate în ceea ce priveşte amenajarea unui Aqua Park pe o suprafaţă de 6,6 hectare şi amenajarea lacului Chinteni. În momentul în care am avut gata studiile de fezabilitate le-am depus la Ministerul Turismului. În momentul de faţă avem un studiu de fezabilitate acceptat de Ministerul Turismului”, a declarat miercuri Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni, la Realitatea FM Cluj.

Primarul comunei clujene a oferit şi detalii despre viitorul loc de agrement, a cărui valoare este estimată, potrivit studiului de fezabilitate, la 20 de milioane de euro.

„Acest Aqua Park este foarte bine structurat, foarte bine gândit. Am cerut proiectanţilor să prevadă o zonă pentru parcări, sunt prevăzute peste 1000 de locuri de parcare pe zona respectivă. Acest Aqua Park se va construi într-o zonă de pantă. La bază avem zona pentru cei de vârste mici, pe urmă venim pentru persoanele de vârsta mea care nu mai au adrenalină la maxim, iar în partea de sus este doar pentru acei tineri care doresc să utilizeze toboganele care vor fi la peste 20 de metri înălţime. Valoarea totală a investiţiei, amenajarea lacului şi Aqua Parkul se ridică la 20 de milioane de euro. Aceasta este suma prevăzută în studiile de fezabilitate. Cu siguranţă, când vom avea licitaţiile publice încheiate, suma va fi mai mică. Partea financiară va fi alocată de la începutul anului viitor”, a explicat edilul comunei din apropierea municipiului Cluj-Napoca.

Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.