Tuesday , 11 December 2018

Home » Politică » Cornel Itu despre proiectul legii prevenției: E evident faptul că PNL are aplecare doar spre cei bogaţi!

Cornel Itu despre proiectul legii prevenției: E evident faptul că PNL are aplecare doar spre cei bogaţi!

Cornel_ituCandidatul la președenția Consiliului Județean Cluj, deputatul social democrat, Cornel Itu, susţine că proiectul de lege al PNL privind introducerea unui program naţional de prevenţie în sănătate este „de un cinism înfiorător’’. 

„Propunerea legislativă a PNL privind introducerea unui program naţional de prevenţie în sănătate dezvăluie, prin prevederile ei, un mod de gîndire lipsit de omenie. Acest proiect, care doreşte pedepsirea oamenilor care nu participă la programe de prevenţie, punîndu-i la plata tratamentului, mi se pare de un cinism înfiorător. Ca să născoceşti o astfel de lege trebuie să fii rupt de realitate, să nu înţelegi că o mare parte a populaţiei trăieşte în zona rurală, că sînt mulţi oameni simpli, în vîrstă, care stau în zone destul de izolate, neavînd posibilitatea de a frecventa cabinetele medicale decît în caz de urgenţă. Ce doreşte PNL? Să îi oblige pe aceşti oameni să îşi plătească tratamentul pentru cancer, diabet şi alte boli grave doar pentru că nu au participat la o campanie de prevenţie? E evident faptul că PNL are aplecare doar spre cei bogaţi, şi conturează o politică ce îi scoate din calcul, fără nici un drept, pe cei cu posibilităţi modeste. Cetăţenii plătesc asigurări de sănătate tocmai pentru ca să beneficieze de servicii medicale oferite de stat. Proiectul propus de PNL merge pe principiul taxării duble. În mod indiscutabil, această propunere nu poate fi susţinută de PSD’’, arată Cornel Itu.

Cornel Itu despre proiectul legii prevenției: E evident faptul că PNL are aplecare doar spre cei bogaţi! Reviewed by on . Candidatul la președenția Consiliului Județean Cluj, deputatul social democrat, Cornel Itu, susţine că proiectul de lege al PNL privind introducerea unui progra Candidatul la președenția Consiliului Județean Cluj, deputatul social democrat, Cornel Itu, susţine că proiectul de lege al PNL privind introducerea unui progra Rating:
scroll to top