Saturday , 19 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Cresc salariile pentru persoanele cu studii superioare! Află cât va fi salariul minim!

Cresc salariile pentru persoanele cu studii superioare! Află cât va fi salariul minim!

De la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie, a ajuns egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.200 de lei. Angajaţii cu studii superioare ar urma să beneficieze de un nivel de salarizare dublu!

salariu_49991400-600x337Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim. Astfel, preşedintele, şefii Camerelor, premierul şi preşedintele ÎCCJ, angajaţii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câştige 21.600 de lei pe lună. Pentru şeful statului, creşterea ar fi de 120%.

Atunci când a fost introdus acest plafon, raportul faţă de salariul minim era de 1 la 2, iar dacă aceeaşi formulă se va respecta şi de-acum înainte, angajaţii cu studii superioare ar urma să beneficieze de un nivel minim de salarizare de 2.400 de lei.

Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim.

Astfel, preşedintele, şefii Camerelor, premierul şi preşedintele ÎCCJ, angajaţii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câştige 21.600 de lei pe lună. Pentru şeful statului, creşterea ar fi de 120%.

Viitoarea lege a salarizarii presupune introducerea unui salariu unitar pentru mai multe clase de salarizare, de la 111 clase din prezent, la aproximativ 5 clase de salarizare.

Sursa: RomaniaTV

 

Cresc salariile pentru persoanele cu studii superioare! Află cât va fi salariul minim! Reviewed by on . De la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie, a ajuns egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.2 De la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie, a ajuns egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.2 Rating:
scroll to top