Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cu ocazia sarbatorilor de paste, politistii au efectuat mai multe controale in pietele clujene

Cu ocazia sarbatorilor de paste, politistii au efectuat mai multe controale in pietele clujene

Premergător Sărbătorilor Pascale, poliţiştii clujeni efectuează acțiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul comerţului cu produse din carne și carne, în special, de miel scrie Ziarul Clujean.

Astfel, la data de 28 aprilie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj au efectuat verificări la firme specializate în acest domeniu, de pe raza județului.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 35 de societăţi comerciale, iar pentru neregulile depistate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a dispus confiscarea a 21 de kilograme carne de miel şi preparate din carne. Acestea au fost retrase de la comercializare, specialiştii constatând că sunt improprii consumului uman, fiind neetichetate, ori etichetate necorespunzător. De asemenea, administratorii societăţilor în cauză au fost sancţionaţi conform prevederilor H.G. 984/2005.

Acțiunile polițiștilor continuă.

Cu ocazia sarbatorilor de paste, politistii au efectuat mai multe controale in pietele clujene Reviewed by on . Premergător Sărbătorilor Pascale, poliţiştii clujeni efectuează acțiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul comerţului cu produse din ca Premergător Sărbătorilor Pascale, poliţiştii clujeni efectuează acțiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul comerţului cu produse din ca Rating:
scroll to top