Wednesday , 16 January 2019

Home » Educaţie » Cum au aparut parfumurile

Cum au aparut parfumurile

August 16, 2016 7:20 pm by: A+ / A-

Cu siguranta, cu totii stim ca orice lucru are o istorie in spate, iar parfumurile nu fac exceptie de la aceasta regula. Despre cuvantul parfum, putem spune de asemenea care o intreaga istorie in spate, provenind de la cuvantul latin fumus. O intrebuintare antica pentru parfum a fost posibila in cadrul ceremoniilor religioase, atunci cand preotii ardeau diferite ierburi aromatice, printre care putem aminti tamaia sau smirna. Referitor la arta prepararii parfumurilor, putem spune ca se trage din Egiptul Antic si Mesopotamina, atunci cand regina Hatshepsut a fost prima care a utilizat parfumul in scopuri personale. De asemenea, egiptenii sunt cei care au creat si primul recipient pentru pastrarea parfumului. Acest lucru a dus la o utilizare in scara mult mai larga a parfumurilor, ce erau mult mai usor de utilizat.

esente parfumuriApoi, dupa o perioada, parfumul a fost introdus si in cultura Chinei Antice si a devenit cunoscut si pentru hindusi, israeliti, cartaginezi, arabi sau greci. Cel mai vechi parfum a fost descoperit in Cipru, avand o vechime de peste 4000 de ani, iar acum oamenii foloseau pentru crearea acestor substante, coriandru, mirt, migdale, rasina de conifere sau bergamot. Romanii sunt cei care au rafinat aceasta arta ce tine de producerea parfumurilor, utilizand diferite arome pentru apa de baie.

In cultura europeana, aparitia parfumurilor a fost posibila mai degraba in secolul XIII, iar un rol foarte important in acest sens a fost reprezentat de Cruciade, deoarece au fost preluate din obiceiurile arabe. Primul parfum modern, ce a fost creat din mai multe parfumuri amestecate, intr-o solutie de alcool, a fost creat in anul 1370, la comanda Elisabetei a Ungariei. Apoi, parfumeria a evoluat foarte mult in Italia Renascentista, pentru ca mai apoi sa fie preluata si in Franta. In secolul XVI au aparut primele culturi de esenta pentru parfumuri, devenind foarte populare in anii 1600 in Franta.

In Anglia, despre utilizarea parfumurilor, putem spune ca a cunoscut apogeul in timpul lui Henric al VIII-lea. In timpul domniei lui Ludovic al XV-lea, in secolul XVIII, utilizarea acestor parfumuri a atins cote maxime, existand si o sintagma pentru domnia sa si anume curtea parfumata. Secolul XIX este cel in care a aparut parfumul exact asa cum il cunoastem noi, iar descoperirile importante din domeniul chimiei sunt cele ce au dus la crearea unor produse impresionante. Oamenii din zilele noastre nu sunt foarte diferiti de stamosii nostri, iar utilizarea parfumurilor pentru piele si pentru haine este datata acum circa 3000 de ani. Cu siguranta ingredientele folosite sunt mult mai diferite, la fel si recipientele in care sunt tinute sau modalitatile de aplicare.

In secolul trecut, industria parfumurilor a cunoscut o dezvoltare impresionanta, existand multe case de moda si parfumieri ce au dus la alt nivel acest domeniu. Datorita acestor caracteristici in aceste zile, avem posibilitatea de a alege cel mai potrivit parfum pentru noi, existand o gama cat se poate de variata de produse. Istoria parfumurilor este una impresionanta, ce cuprinde diferite stadii de evolutie, fiind foarte interesanta, mai ales daca ne gandim ca in prezent, aproape orice om din lume a intrat intr-un fel sau altul in contact cu un parfum.

Sursa: Esente-Parfumuri.ro

Cum au aparut parfumurile Reviewed by on . Cu siguranta, cu totii stim ca orice lucru are o istorie in spate, iar parfumurile nu fac exceptie de la aceasta regula. Despre cuvantul parfum, putem spune de Cu siguranta, cu totii stim ca orice lucru are o istorie in spate, iar parfumurile nu fac exceptie de la aceasta regula. Despre cuvantul parfum, putem spune de Rating: 0
scroll to top