Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Cum poţi să te recalifici pentru a obţine un job în companiile de IT

Cum poţi să te recalifici pentru a obţine un job în companiile de IT

Atraşi de salariile şi stabilitatea oferite de sectorul IT, numeroşi tineri aleg să renunţe la vechea profesie si să facă pasul în această branşă care cunoaşte o dezvoltare continuă. Un grup de specialişti în IT, finanţe şi leadership au iniţiat în 2014 în „Silicon Valley-ul  României”, o „şcoală informală” în care, după câteva luni de traininguri intensive, cursanţii sunt gata şlefuiţi pentru a intra în domeniu.

pitechplus_4_0Există două specializări din do­meniul IT spre care se pot o­rien­ta absolvenţii care nu îşi găsesc locuri de muncă sau angajaţii care vor să se recalifice într-o altă industrie: fie spre IT Hardware (ad­ministrare şi întreţinere de reţele), fie IT Software (programare şi dezvoltare de softuri). Dacă pentru segmentul hardware recalificarea este mai facilă, pentru că este suficient ca persoana respectivă să aibă abilităţi tehnice (native sau dezvoltate), o reorientare profesională către software este puţin mai dificilă însa nu imosibilă, dacă se urmează un curs de initiere în acest domeniu.

Cursuri în domeniul IT

„Mă uitam pe ofertele de muncă şi un procent foarte mare erau joburi în IT. M-am hotărt să fac acest pas, am lucrat înainte în vânzări.  Am reuşit să mă angajez cam cu două săptămâni înainte să termin cursul. Mi-am făcut un tabel cu 50 de oferte şi mi-am trimis aplicaţia, iar la 5 am fost chemată la interviu. Cursurile sunt foarte aplicate încât când am început efectiv munca nu a trebuit să fac practic nicio adaptare”, povesteşte Roxana Bot, 33 de ani, care a efectuat cursurile Şcolii Informale de It, specializarea „Quality Assurance” în intevalul aprilie – august 2015.

Un stagiu de cursuri variază între 4-5 luni, iar costul mediu este de 200-250 de euro lună, în total aproximativ 1.000 euro. „Chiar dacă a fost un efort, sunt cei mai bine investiţi bani din viaţa mea”, spune tânăra, potrivit căreia într-o lună jumătate îţi recuperezi practic investiţia.

sursa: adevarul

Cum poţi să te recalifici pentru a obţine un job în companiile de IT Reviewed by on . Atraşi de salariile şi stabilitatea oferite de sectorul IT, numeroşi tineri aleg să renunţe la vechea profesie si să facă pasul în această branşă care cunoaşte Atraşi de salariile şi stabilitatea oferite de sectorul IT, numeroşi tineri aleg să renunţe la vechea profesie si să facă pasul în această branşă care cunoaşte Rating:
scroll to top