Wednesday , 16 January 2019

Home » Altele » Cum sa inveti eficient in sesiune si cum sa treci examenele cu brio

Cum sa inveti eficient in sesiune si cum sa treci examenele cu brio

Cu totii am trecut prin vestita “stresiune” si cu totii am invatat mai mult sau mai putin cum sa facem fata stresului si sa fim cat mai eficienti. Cheia succesului in sesiune consta in organizarea timpului si divizarea materiilor in asa fel in cat sa nu fie obositor pentru creier si pentru psihicul vostru.


bac-sesiune-august

 1. Nu mai sta pe Facebook. Majoritatea studenţilor, din dorinţa de a rămâne conectaţi, stau pe Facebook mai mult decât au curajul să recunoască. Dacă nu te poţi abţine, instalează extensia asta de Chrome: Stay Focusd şi limitează timpul la 20-30 de minute/zi.Include în lista site-urilor pe care nu trebuie să stai prea mult: Site-urile de ştiri, Twitter, Youtube şi alte site-uri de tip domino, care inevitabil te poartă de pe o pagină pe alta. 
 2. Deconecteaza-te! Elimină din perturbaţii/întreruperi. Închide telefonul sau dă-l pe silenţios, nu asculta muzică cu versuri, bagă-ţi nişte dopuri/căşti în urechi, du-te şi învaţă în camera de lectură/sala de lectură de la Aulă.Preferabil fă în aşa fel să te întrerupă cât mai puţine persoane şi să îţi creezi cea mai bună atmosferă pentru învăţat.
 3. Nu mai pierde nopţile. La început, credeam că e bine să pierd nopţile ca să simt viaţa de student.
  În sesiune, am chefuit în continuare crezând că astfel scap de stres. Dacă faci la fel, îţi recomand să mai răreşti ieşirile de noapte. Vei fi mult mai odihnit şi vei economisi nişte bani în plus.
  Eu mi-am propus ca în timpul sesiunii trecute să nu mai ies deloc prin cluburi. Bineînţeles că n-am reuşit complet, însă pe tot parcursul sesiunii am pierdut doar două nopţi.
 4. Evita amanarea. Există o lege foarte deşteaptă numită Legea lui Parkinson, care spune că un obiect va ocupa spaţiul neocupat din jurul lui, dacă nu va fi manage-uit la timp. În cazul tău înseamnă că un task va ocupa tot timpul tău, dacă nu îl vei realiza la timp. Această umplere de timp produce stres psihologic şi vei simţi că ai lucrat 1 săptămână la un task de 2 ore. Pe măsură ce amâni un lucru va deveni mai greu de realizat.Exemplu sec: dacă vrei să îi zici cuiva ceva important, ceva ce ar putea să îl deranjeze, pe măsură ce tot amâni să-i zici, vei descoperi că e mai greu să zici ceea ce ai de zis. Sună abstract dar sunt convins că înţelegi.
 5. Gestionează-ţi eficient timpul. OK, ai cursurile, ai un anumit număr de zile pentru învăţat; ce faci? Fă-ţi un plan de bătaie, un program de învăţat. Când ai totul planificat, nu mai ai senzaţia că eşti copleşit de sarcini.
  Îţi împarţi materialul de învăţat în mai multe părţi şi înveţi fiecare parte în ziua ei. Dacă nu-ţi pierzi nopţile, te vei putea trezi mai devreme. Asta înseamnă mai multe ore în plus. Iar dimineaţa e timpul perfect pentru efort intelectual.
 6. Fă-ţi un to do list cu cele mai importante 5 lucruri din ziua respectivă. Rezolvă-le pe rând. Nu îţi încărca lista cu mai mult de 5 lucruri importante, pentru că foarte greu le vei putea rezolva şi după te vei simţi prost că nu ai făcut tot ce ţi-ai propus în ziua respectivă.
 7. Fă sport. Ca să eviţi insomniile şi pentru a alterna efortul intelectual cu cel fizic, e bine să alergi seara. Eu n-am alergat fiindcă nu-mi place să alerg pe lângă şosea. În schimb, am mers aproape în fiecare seară la un meci de fotbal cu colegii de cameră. Când mă puneam în pat, adormeam direct.
  Mi-am aerisit creierul, am evitat să adorm abia după trei noaptea şi mi-am îmbunătăţit condiţia fizică. Au fost nişte motive destul de bune pentru sport
 8. Fii optimist. Mie mi-a plăcut ultima sesiune. Pe bune, dozându-mi corect timpul şi având informaţiile necesare la dispoziţie, nu m-am stresat deloc.
  Am ştiut că o sa treacă, am ascultat muzică, m-am uitat la comedii şi mi-am făcut timp să ies seara cu prietena în parc. Nu schimbi nimic îngrijorându-te. Tot atât vei şti la examen. Ba chiar te poţi bloca la un examen din cauza îngrijorării.

 

Succes, bafta si mult spor sa aveti la invatat!

 

Cum sa inveti eficient in sesiune si cum sa treci examenele cu brio Reviewed by on . Cu totii am trecut prin vestita "stresiune" si cu totii am invatat mai mult sau mai putin cum sa facem fata stresului si sa fim cat mai eficienti. Cheia succesu Cu totii am trecut prin vestita "stresiune" si cu totii am invatat mai mult sau mai putin cum sa facem fata stresului si sa fim cat mai eficienti. Cheia succesu Rating:
scroll to top