Cupa Spaniei câstigată de Real Madrid. Galacticii s-au impus cu 2 – 1 în finala cu Barcelona.

copa del rayReal Madrid a câștigat Cupa Spaniei la fotbal după ce a învins în finală marea rivală FC Barcelona cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe stadionul ”Mestalla” din Valencia.

Di Maria (11′) a deschis scorul, Bartra a egalat în minutul (68′), iar Bale a decis învingătoarea în minutul 85, după o cursă superbă. Neymar a avut șansa (88) de a trimite meciul în prelungiri, dar mingea a lovit bara și meciul, în care din nou Leo Messi a fost de nerecunoscut, s-a încheiat cu succesul lui Real. În plus, Barca a mai suferit o lovitură, accidentarea fundașului stânga Jordi Alba. În urma acestui succes, Realul și-a trecut în cont cel de-al 19-lea trofeu.

Echipa ”merengue” rămâne în cursă pentru tripla Liga Campionilor (unde va juca în semifinale cu deținătoarea trofeului, Bayern Munchen, n. red.) — campionat (la un punt de liderul Atletico) — Cupa Spaniei (obiectiv atins), dar și-a luat și revanșa după acel 3-4 de senzație din campionat cu catalanii, chiar pe ”Bernabeu”.

Doar Barcelona și Atletico Madrid au câștigat mai multe Cupe ale Spaniei decât Real: 26, respectiv 23. A fost cea de-a 34-a întâlnire în Cupa Spaniei pentru cei doi granzi iberici. Barcelona a câștigat 15 dintre ele, în timp ce Real a recuperat din diferență, obținând a 12-a victorie (7 meciuri s-au terminat la egalitate). Totodată, a bifat al patrulea El Clasico din Cupă în care nu pierde contra catalanilor. sursa stire: voceatransilvanie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.