Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Curtea de Conturi Cluj a descoperit abateri fiscale ale Primăriei Cluj-Napoca.Lucrări plătite dar neexecutate şi plăţi salariale nelegale

Curtea de Conturi Cluj a descoperit abateri fiscale ale Primăriei Cluj-Napoca.Lucrări plătite dar neexecutate şi plăţi salariale nelegale

Curtea de Conturi a efectuat în anul 2015 un audit la Primăria Cluj-Napoca aferent anului 2014. Una dintre cele mai grave abateri ale primăriei a fost „neînregistrarea în contabilitate a bunurilor asupra cărora au fost instituite sechestre” – 128 de milioane de lei.

thumb_IMG_5070_1024Măsura dispusă de Curtea de Conturi a fost necesitatea ca Primăria să-şi „clarifice inventarul bunurilor aparţinând patrimoniul public al Municipiului ClujNapoca, scoaterea din evidenţa contabilă a terenurilor şi clădirilor retrocedate sau aparţinând altor entităţi, astfel încât situaţiile financiare întocmite să reflecte imaginea corectă şi fidelă a patrimoniului real al entităţii;”.

 

Lucrări neexecutate

În raportul Curţii de Conturi se mai arată că Primăria municipiului Cluj-Napoca a efectuat plăţi pentru lucrări neexecutate de către Elin GmbH & Co Austria Sucursala ClujNapoca în valoare de 134.000 de lei, obiectivul investiţei prevedea „modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Cluj-Napoca, întreţinerea şi menţinerea în stare de funcţionare a punctelor de lumină nou instalate de executant precum şi a noilor puncte de lumină instalate de SC Electrica”.

Practic Primăria a decontat fără justificare „racorduri stîlpi la nivelul numărului de stîlpi montaţi în reţelele de iluminat public executate la obiectivele: Calea Turzii partea I, Calea Turzii partea II, Aleea Stadion, Uzinei Electrice şi Ion I. C Brătianu”.

Plăţile angajaţilor  – nelegale  

În Raport se mai arată că în anul 2014 au fost efectuate „plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit angajaţilor, prin includerea în salariul de bază a unor sume prevăzute de art. 14 din Legea nr. 285/2010 (stimulente), în condiţiile în care unii angajaţi nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, aşa cum sunt definite de art. 1 din O.G. nr. 92/2003;. Abaterea estimată este de 13.000 de lei.  De asemenea, „au fost plătite necuvenit ajutoare pentru încălzirea locuinţei, unor titulari care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei;” Abaterea estimată 13 milioane de lei.

De asemenea, „au fost plătite necuvenit ajutoare pentru încălzirea locuinţei,  unor titulari care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei”. Abaterea estimată este de 143.000 de lei.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat pentru Vocea Transilvaniei că a contestat raportul de la Curtea de Conturi şi, în funcţie de răspuns, ar putea ajunge în instanţă.

Curtea de Conturi Cluj a descoperit abateri fiscale ale Primăriei Cluj-Napoca.Lucrări plătite dar neexecutate şi plăţi salariale nelegale Reviewed by on . Curtea de Conturi a efectuat în anul 2015 un audit la Primăria Cluj-Napoca aferent anului 2014. Una dintre cele mai grave abateri ale primăriei a fost „neînregi Curtea de Conturi a efectuat în anul 2015 un audit la Primăria Cluj-Napoca aferent anului 2014. Una dintre cele mai grave abateri ale primăriei a fost „neînregi Rating:
scroll to top