Sunday , 16 December 2018

Home » Divertisment / Umor » Daruieste prin arta

Daruieste prin arta

Afiș „Terapie prin artă Dăruiește prin  artă”În perioada 20 iulie – 5 august 2015 Asociația Create.Act.Enjoy, în parteneriat cu Organizația Minte Forte, va implementa cel mai amplu proiect de terapie prin artă desfășurat întru-un spital din România. Proiectul Dăruiește prin artă estedestinat pacienţilor și cadrelor medicale din Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Aflată la a treia ediție, inițiativa se încadrează în sfera artelor interactive şi a programului de sănătate publică, fiind caracterizată de inovativitate, creativitate, deschidere şi accesibilitate. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 prin îmbinarea celor două domenii – cultural și medical.

Un concept relativ nou în societatea românească, terapia prin artă este caracterizată de procese artistice având ca scop sporirea și îmbunătățirea sănătății fizice, psihice și emoționale a persoanelor de orice vârstă. Terapia prin artă pune accentul pe dezvoltarea umană, mizând pe faptul că arta poate fi terapeutică dacă este pusă în practică în favoarea ființei umane. Proiectul este structurat pe trei activităţi principale, încercând să acopere o vizibilitate cât mai mare: scurte momente artistice itinerante prin saloanele spitalului, urmate de împărţirea materialelor informative; ateliere creative de terapie prin artă, desfășurate în incinta spitalului și susținute de actori, regizori și psihologi; ședințe de consiliere psihologică.

powered by DISPERSIE#Răspândim Idei

*Proiect realizat cu sprijinul Servier Pharma

*Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

**În sepetembrie 2012, Create.Act.Enjoy a demarat primul proiect de terapie prin artă la nivel local. O parte din materialele realizate în edițiile anterioare pot fi vizionate aici: http://createactenjoy.com/terapie-prin-arta/

***Mai multe informații despre Create.Act.Enjoy: http://createactenjoy.com/ sau https://www.facebook.com/Create.Act.Enjoy

****Mai multe informații despre Minte Forte: http://minteforte.ro/

CONTACT:

h[email protected]

0755 808 863 – Diana Buluga

Daruieste prin arta Reviewed by on . În perioada 20 iulie – 5 august 2015 Asociația Create.Act.Enjoy, în parteneriat cu Organizația Minte Forte, va implementa cel mai amplu proiect de terapie prin În perioada 20 iulie – 5 august 2015 Asociația Create.Act.Enjoy, în parteneriat cu Organizația Minte Forte, va implementa cel mai amplu proiect de terapie prin Rating:
scroll to top