Saturday , 19 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » De ce autoritatile clujene nu vor face fata unui Cod Portocaliu de ninsori si de ce deszapezirea costa de 5 ori mai mult decat in Suedia?

De ce autoritatile clujene nu vor face fata unui Cod Portocaliu de ninsori si de ce deszapezirea costa de 5 ori mai mult decat in Suedia?

 

Dupa cum bine stim, in 12 judete din sudul si estul tarii a fost declarat Cod Portocaliu de ninsori, acestea fiind blocate si inzapezite inca de sambata. Din fericire, pentru moment partea de Nord-Vest a tarii nu a fost cuprinsa de astfel de ninsori abundente. Cu toate acestea, zapada usoara (un strat de 3-4 cm) care s-a intins deasupra Clujul a pus mari dificultati autoritatilor de aici. 

12498793_1005623559460107_1294352161_n

Ninsoarea usoara care a inceput sa cada in dupa masa zilei de 17 Ianuarie,  a acoperit incetul cu incetul orasul si bineinteles au inceput sa apara obisnuitele probleme in trafic. In mod suprinzator autoritatile au inceput sa se miste destul de repede, astfel masinile de deszapezire au impanzit repede orasul iar la cateva ore de la inceperea ninsorii toate utilajele erau la lucru. Pacat insa ca interventia autoritatilor pentru degajarea carosabilului s-a dovedit a fi destul de inutila, traficul desfasurandu-se in continuare destul de greu, iar carosabilul find destul de incarcat cu zapada.
12539910_936394976396735_798112306_nAnalizand iarna si in restul tarilor Europene in anul 2016, cand tehnologia este peste tot la cel mai inalt nivel, putem observa ca deszapezirea pare o joaca de copii pentru altii; totusi pentru Romania si Cluj Napoca, continua sa fie o situatie care inca pune probleme serioase, desi zapada in momentul de fata nu depaseste 3-4 cm.

Ce se va inampla cu strazile noastre, daca si orasul Cluj Napoca va cadea sub Cod Portocaliu de ninsori? Ce se va inampla cand stratul de zapada va depasi cei 3-4 cm de azi? Utilajele invechite si greoaie care sunt folosite in momentul de fata in orasul Cluj Napoca, cu siguranta nu vor face fata! Totusi in ciuda acestui fapt, in Romania  costul mediu cu deszapezirea unui kilometru de autostrada sau drum national este de 5.370 euro fata de Suedia sau Islanda unde pretul pe kilometru deszapezit nu trece de 1.400 de euro.

Aici, cu siguranta ne putem pune intrebarea la care adevaratul raspuns va fi mascat intotdeauna: De ce?

Mai in jos puteti urmarii un exemplu de utilaj performant care face fata cu brio zapezii:

 

De ce autoritatile clujene nu vor face fata unui Cod Portocaliu de ninsori si de ce deszapezirea costa de 5 ori mai mult decat in Suedia? Reviewed by on .   Dupa cum bine stim, in 12 judete din sudul si estul tarii a fost declarat Cod Portocaliu de ninsori, acestea fiind blocate si inzapezite inca de sambata.   Dupa cum bine stim, in 12 judete din sudul si estul tarii a fost declarat Cod Portocaliu de ninsori, acestea fiind blocate si inzapezite inca de sambata. Rating:
scroll to top