Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Despre Posta Romana si cum sa primesti un colet dupa 2 luni

Despre Posta Romana si cum sa primesti un colet dupa 2 luni

De ceva vreme un articol din presa romaneasca ne aducea la cunostinta faptul ca Posta Romana se modernizeaza. Bineinteles dupa 27 de ani de la caderea comunismului ar trebui si aceasta institutie sa se conformeze in cele din urma cu sistemul democrat de la nivel European.

posta_muzeul_comunismului

Este curios faptul ca intr-o Romanie Europeana inca mai exista politici si practici vechi de peste 30-40 de ani, adoptate de Posta Romana, inca de pe vremea comunismului.

In acest articol am sa relatez o experienta personala negativa pe care am avut-o cu acest “serviciu de curierat”. Asdar, daca vine vorba de un colet trimis dintr-o alta tara prin Posta Romana sa va inarmati cu multa rabdare si sa va tineti nervii antrenati, fiindca “asa e politica si n-ai ce-i face”.

Vreau sa va vorbesc bineinteles de vesnicele cozi, de zeci de minute pierdute in asteptare, de sistemul greoi si invechit , de lipsa unei baze de date si bineinteles in cele din urma de verificari inutile prin care te vei simti ca la inchisoare.

Recent am primit un colet din SUA, care in mod normal trebuia sa ajunga intr-un maxim de 2 saptamani (asta va spun din precedentele experiente) de la trimitere,  asta in cazul in care se incurcau probabil in proceduri, cu pachetul.

Ei bine, ca de fiecare data am asteptat renumitul “Aviz Postal”, exact ca in evul mediu, pentru ca serviciul de livrari la domiciliu inca nu s-a inventat. Dupa ce au trecut cele 2 saptamani, am contactat persoana care mi-a trimis coletul din SUA, pentru a ma reasigura ca adresa a fost trecuta corect si eventual sa cer un numar de Track & Trace, ca eventual sa verific  pe unde s-a oprit coletul meu in vizita. Din pacate “Serviciu indisponibil pentru Romania!” (Absolut normal, nu e nimic de mirare).

Acestea fiind, am luat decizia de a mai astepta putin avizul si uite asa au trecut inca 2 saptamani. Dupa o luna de asteptat, m-am hotarat sa ma duc la Posta Vamala din oras.

posta-romana-300x198Ajuns acolo si trecut printr-o coada de vreo 20-30 de minute, le spun “duduilor” ca astept de o luna un pachet din SUA, nu am primit  din pacate un aviz de la ei  si vreau sa verific daca totusi nu a venit din intamplare pachetul mult asteptat si daca nu cumva s-a produs o eroare in sistem.

Nimic surprinzator pentru ele, pentru ca era ceva normal. Bineinteles foarte amabile ca de fiecare data m-au “sfatuit” sa mai astept putin: “Pai dom’le, daca nu ai primit aviz, inseamna ca pachetul nu a venit! La revedere!”

Am mai asteptat, o saptamana, doua… pana s-au implinit nici mai mult nici mai putin de 2 luni de la trimiterea pachetului, dar nici urma de aviz! De aceasta data fiind indignat, am hotarat sa le mai fac o vizita.

Ajuns la posta in mod nesurpinzator observ o coada de aproximativ 15-20 de oameni in asteptare, la care nu vroiam in ruptul capului sa iau parte, ca mai apoi dupa ore de asteptat sa mi se spuna din nou “Nu ai aviz! La revedere!”

Asadar am avut mirarea sa dau peste o doamna mai amabila, careia i-am explicat si situatia mea si am rugat-o eventual sa caute coletul in baza lor de date, deoarece sunt sigur ca il vor gasi!

61087744_1_644x461_registru-cinemantografic-2-bucati-arad-Astfel am intrat in sala unde se predau pachetele iar o alta angajata a inceput sa caute coletul meu intr-o “baza de date”  ca acum 30-40 de ani, mai exact intr-un registru asemanator cu cele comuniste cu unde se scrie cu pixul fiecare informatie .  Dupa aproximativ 10-15 minute de cautat pagina cu pagina, intr-un final glorios imi gaseste pachetul, pe care il aduce pe masa si bineinteles il despacheteaza pentru a-l controla, ca nu cumva sa fie “ceva”, timp in care eram interogat: “De la cine este pachetul?” , ”Cand a fost trimis pachetul? si “Ce se afla in interiorul lui?”

Suprinzator de moderna este Posta Romana!

Despre Posta Romana si cum sa primesti un colet dupa 2 luni Reviewed by on . De ceva vreme un articol din presa romaneasca ne aducea la cunostinta faptul ca Posta Romana se modernizeaza. Bineinteles dupa 27 de ani de la caderea comunismu De ceva vreme un articol din presa romaneasca ne aducea la cunostinta faptul ca Posta Romana se modernizeaza. Bineinteles dupa 27 de ani de la caderea comunismu Rating:
scroll to top