Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Dezinfectantul diluat de la Hexi Pharma a fost folosit la doua spitale din Cluj

Dezinfectantul diluat de la Hexi Pharma a fost folosit la doua spitale din Cluj

May 6, 2016 5:09 pm by: A+ / A-

De pe lista cu cele 50 de spitale care au folosit dezinfectant diluat de la Hexi Pharma, 2 spitale se afla in Cluj, si anume Institutul Inimii “Nicole Stancioiu” si Institutul Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca.

Foto: evz.ro

Foto: evz.ro

Ministrul Sanatatii, declara ca din cele 3.526 de probe recoltate, sub 5% au ieşit neconforme, in ceea ce priveşte eficacitatea dezinfectangilor folositi.

“Am ridicat 3.526 de probe, dintre acestea sub 5% sunt neconforme pentru diferite produse biocide testate. Testarea s-a făcut în laboratoarele unităţilor sanitare şi ale DSP “, a declarat ministrul Sănătăţii. În total, peste 150 de probe au ieşit neconforme din punct de vedere al eficacităţii dezinfectanţilor. Ministrul a mai afirmat că s-au verificat suprafeţele şi modul în care se face procesul de dezinfecţie, urmârindu-se dacă substanţele dezinfectante distrug microorganismele. “Aceste teste se repetă şi controalele au fost făcute în mod repetat în acest an. Ne punem problema unde apar testele neconforme. Am dispus să se ia toate măsurile, inclusiv cele care pot merge până la suspendarea folosirii substanţelor până la finalizarea anchetei”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Dezinfectantul diluat de la Hexi Pharma a fost folosit la doua spitale din Cluj Reviewed by on . De pe lista cu cele 50 de spitale care au folosit dezinfectant diluat de la Hexi Pharma, 2 spitale se afla in Cluj, si anume Institutul Inimii "Nicole Stancioiu De pe lista cu cele 50 de spitale care au folosit dezinfectant diluat de la Hexi Pharma, 2 spitale se afla in Cluj, si anume Institutul Inimii "Nicole Stancioiu Rating: 0
scroll to top