Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Distribuirea laptelui în şcolile din Cluj a fost oprită după ce s-au găsit nereguli

Distribuirea laptelui în şcolile din Cluj a fost oprită după ce s-au găsit nereguli

DSVSA Cluj a sistat, vineri şi luni, distribuirea laptelui la şcoli din programul guvernamental “Laptele şi cornul”, după ce mai mulţi directori de unităţi de învăţământ au reclamat calitatea produsului, analizele relevând câteva probe neconforme din punct de vedere bacteorologic scrie Adevarul.

lapte si corn cluj napocaŞeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, luni, că dacă laptele din cutiile cu probleme ar fi ajuns în consum, ar fi putut produce îmbolnăviri, dar, din fericire, nu s-a înregistrat niciun astfel de caz.

“S-a sistat vineri şi luni distribuirea laptelui în şcolile din judeţul Cluj, iar buletinele de analiză au relevat din câteva probe anumite neconformităţi din punct de vedere bacteorologic. Recipienţii în care se afla laptele, acele cutii, prezentau deformări. Dacă laptele din cutiile respective ar fi ajuns în consum, ar fi putut crea probleme copiilor dar, din fericire, nu am avut niciun astfel de caz. Urmează să se verifice cauzele care au dus la înregistrarea acelor neconformităţi. Există posibilitatea ca distribuirea laptelui să se reia de marţi”, a spus Oleleu.

La rândul său, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că la instituţia pe care o conduce s-au primit, joi şi vineri, mai multe sesizări de la directori de şcoli care au reclamat faptul că erau umflate cutiile cu lapte.

“S-a luat măsura preventivă a blocării întregului lot de lapte care urma să fie distribuit vineri în judeţ. Distribuirea a fost sistată şi luni. Nu avem niciun copil îmbolnăvit”, a spus Cuibus.

Licitaţia pentru distribuirea laptelui din programul guvernamental “Laptele şi cornul”, organizată de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2013, a fost câştigată de SC Dorna SA, fiind încheiat un contract cadru pe patru ani. Valoarea totală a contractului este de 6,6 milioane de lei.

De produsele din programul “Laptele şi cornul” beneficiază circa 57.000 de elevi din judeţul Cluj.

Distribuirea laptelui în şcolile din Cluj a fost oprită după ce s-au găsit nereguli Reviewed by on . DSVSA Cluj a sistat, vineri şi luni, distribuirea laptelui la şcoli din programul guvernamental "Laptele şi cornul”, după ce mai mulţi directori de unităţi de î DSVSA Cluj a sistat, vineri şi luni, distribuirea laptelui la şcoli din programul guvernamental "Laptele şi cornul”, după ce mai mulţi directori de unităţi de î Rating:
scroll to top