Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Dosarul Mafia Carnii: Michelangelo a recunoscut ca a vandut carne stricata!

Dosarul Mafia Carnii: Michelangelo a recunoscut ca a vandut carne stricata!

Dosarul cu ”Mafia Cărnii” a luat o întorsătură de situație! Majoritatea inculpațiilor și-au recunoscut vina, inclusiv reprezentantul lanțurilor de magazine Michelangelo, ce se ocupa direct cu comercializarea cărnii.

carne stricata clujPotrivit surselor, pentru Michelangelo s-a cerut procedura simplificată de judecată și s-a recunoscut în fața instanței faptul că în carmangerii se vindea carne stricată!!!

Următorul termen în dosarul cu ”Mafia Cărnii” va fi în 11 februarie! Audierile inculpaților continuă, iar cei de la Michelangelo se bazează pe o reducere a pedepsei pentru acuzațiile aduse și ulterior recunoscute.

Pentru a reaminti obiectul dosarului, vă redăm acuzațiile DIICOT prezentate în rechizitoriul dosarului întocmit în urmă cu doi ani scrie Gazetadecluj.

”Prin actul de sesizare s-a reţinut că în perioada 2012 – martie 2014, inculpatul Sileanu Andrei în calitate de administrator de fapt al mai multor societăţi comerciale împreună cu inculpatul Seleșiu Sorin – administrator al SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca, au iniţiat un grup infracţional organizat şi alături de inculpata Grumăzescu Daniela-Georgeta – administrator SC Gidacom SRL Iași și inculpata Drelciuc Ana – administrator al SC Medasimpex SRL Dumbrava Roșie, jud. Neamț, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, la care au aderat și ceilalţi inculpaţi.

În cadrul grupului inculpatul Sileanu Andrei avea rolul de a achiziţiona bunuri intracomunitar prin intermediul societăţilor comerciale pe care le controla, urmate de livrarea acestora către societatea comercială Michelangelo SRL (principalul beneficiar al mărfurilor) care la rândul său a livrat mărfurile către SC Gidacom SRL Iași și SC Medasimpex SRL Dumbrava Roșie, jud. Neamț livrare urmată de evidenţierea în contabilitatea societăţilor comerciale sus menţionate de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale (achiziţii de carne și produse din carne) sustrăgându-se astfel de la plata TVA-ului colectat către bugetul general consolidat al statului.ȚȚ

De asemenea, Sileanu Andrei, în aceeaşi perioada, în calitate de administrator de fapt al societăţilor comerciale sus menţionate, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a evidenţiat în actele contabile, cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii intracomunitare de bunuri (carne și produse din carne) în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale – plata TVA datorat, producând bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 24.649.349 lei, reprezentând TVA ca urmare a comercializarii pe piaţa naţionala a mărfurilor intracomunitare. Totodată inculpatul a supus unui proces de reciclare suma de 82.484.777 lei lei (reprezentând contravaloarea mărfurilor achiziționate intracomunitar) prin transferuri succesive între conturile bancare ale societăților comerciale pe care le controla, operațiuni efectuate cu scopul de a ascunde proveniența ilicită.

Cu privire la inc. Curticiu Bogdan-Radu s-a reţinut că în perioada 08-10.01.2014, a promis și apoi a remis unei persoane, comisar șef în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor cantitatea de 8 kg carne de porc cu scopul de interveni pe lângă o altă persoană din cadrul OJPC Bistrița spre a nu aplica o sancțiune contravențională, amendă, societății comerciale SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca, pentru încălcarea unor prevederile legale privind modul de desfacere a produselor.

Cu privire la inculpaţii Aldulescu Ştefan, Malciu Răzvan Gabriel, Sileanu Nicoleta Gabriela, Berbecaru Nicoleta Mariana, Calotă Andrei Valentin, Ciocoiu Cristian Mirel, Mocanu Dolores, Păun Ştefan, Lincă Cezar, Păun Mihaela, Csete Levente, Petrița Eugenia, Panc Aron-Marin , Micle Ioan-Dorin, Onica Nicolae-Marius, Chiriță Oana s-a reţinut că în perioada 2012 – martie 2014 au sprijinit grupul infracţional organizat coordonat de către inc. Sileanu Andrei și Seleșiu Sorin, prin aceea că au ajutat membrii grupului să eludeze plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat și să evidenţieze în actele contabile sau alte documente legale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale.

În ceea ce îl priveşte pe inculpatul Micle Ioan-Dorin, s-a reţinut că în perioada noiembrie – 15 decembrie 2013 și februarie – martie 2014, în calitate de funcționar în cadrul AJFP Bihor, în baza aceleași rezoluții infracționale în mod repetat a primit suma totală de 7500 lei cu scopul de a nu evidenția în baza de date transporturile de carne provenită din achizițiile intracomunitare efectuate de către firmele controlate de către inc. Sileanu Andrei.
Referitor la inculpatul Onica Nicolae-Marius, din probele administrare s-a stabilit că în luna decembrie 2013 și ianuarie 2014, în calitate de şef PPF în cadrul ITPF Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, jud. Arad, în mod repetat a primit suma totală de 19600 lei cu scopul de a nu evidenția în baza de date transporturile de carne provenită din achizițiile intracomunitare efectuate de către firmele controlate de către inc. Sileanu Andrei.
În ceea ce le priveşte pe inculpatele Curticiu Ioana-Doina şi Păcurariu Nora-Anamaria s-a reţinut că au pus în vânzare produse din carne, cu privire la care cunoșteau că sunt alterate și cu perioada de valabilitate depășită, fiind vătămătoare sănătății.

Referitor la inculpatul Ghîț Ionel-Călin, din probatoriul administrat a rezultat faptul că în calitate de medic veterinar oficial în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, la data de 12 martie 2014, contrar atribuțiilor sale de serviciu a procedat la verificarea selectivă a mărfurilor aflate în depozitul aparținând SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca, cu privire la care existau suspiciuni că sunt alterate și cu termenul de valabilitate expirat şi a omis sa indisponibilizeze o cantitate de marfă care nu a fost supusă controlului sanitar-veterinar, până la verificarea integrală a acesteia, fapt ce a permis comercializarea în continuare a mărfurilor.

În ceea ce îl priveşte pe inculpatul Lucaciu Olimpiu-Mircea, s-a reţinut că în calitate de inspector în cadrul DSVSA Cluj cunoscând că, la solicitarea organelor judiciare, urmează a se efectua un control la SC Michelangelo SRL, a comunicat acest lucru inculpatului Curticiu Radu-Bogdan cu privire la controlul care urma să fie efectuat şi i-a asigurat acestuia timpul să ia măsuri pentru a ascunde marfa alterată.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii în scopul recuperării prejudiciului.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.
Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.4 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie”, arata procurorii DIICOT in cadrul rechizitoriului.

Dosarul Mafia Carnii: Michelangelo a recunoscut ca a vandut carne stricata! Reviewed by on . Dosarul cu ”Mafia Cărnii” a luat o întorsătură de situație! Majoritatea inculpațiilor și-au recunoscut vina, inclusiv reprezentantul lanțurilor de magazine Mich Dosarul cu ”Mafia Cărnii” a luat o întorsătură de situație! Majoritatea inculpațiilor și-au recunoscut vina, inclusiv reprezentantul lanțurilor de magazine Mich Rating:
scroll to top