Două pasaje subterane din Cluj, reabilitate cu circa 36.000 de euro, au fost redeschise circulaţiei pietonilor

Cele două pasaje subterane de pe strada Calea Floreşti din Cluj-Napoca au fost redeschise miercuri, 1 Iunie, după ce au fost modernizate timp de două luni de către Primăria Cluj-Napoca.
”Odată cu redeschiderea acestor pasaje, frecvenţa timpului de aşteptare pentru pietoni la semafor a fost mărita în aşa fel încât traficul auto să fie mai fluid pe ruta Mănăştur – Floreşti”, spun reprezentanţii administraţiei locale din Cluj. Reparaţiile au constat în lucrări de salubrizare, zugrăvire, tencuieli şi finisaje, vopsire, dar şi în montarea a şase corpuri de iluminat în fiecare din cele 2 pasaje şi înlocuirea reţelei de alimentare cu energie electrică.

S-au reparat scările la cele două intrări în pasaj, s-a pavat în interior, dar şi în zona între accesele în pasaj. Primăria Cluj-Napoca a montat în fiecare pasaj câte şase camere de supraveghere cu vedere spre scări şi spre interiorul tunelului. Lucrările de modernizare au durat aproximativ 2 luni, iar valoarea acestora s-a ridicat la 164.540,78 lei fără TVA, adică în jur de 36.000 de euro.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că intenţionează pe viitor să amenajeze scări rulante, după soluţionarea problemelor juridice legate de revendicările şi procesele existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.