Friday , 18 January 2019

Home » Altele » Dupa ce a fost parasit de iubita, Radu Paltineanu devine primul roman care traverseaza cele doua Americi pe bicicleta

Dupa ce a fost parasit de iubita, Radu Paltineanu devine primul roman care traverseaza cele doua Americi pe bicicleta

radu-paltineanu-si-diverse-vedeteRadu Paltineanu este primul roman care a plecat sa traverseze cele doua Americi pe bicicleta, asta dupa ce iubita acestuia l-a parasit… 

Radu Paltineanu nascut la Piatra Neamt in anul 1989 a plecat cu parintii la Montreal, Canda inca de la varsta de doar 15 ani. Bineinteles la fel ca majoritatea romanilor care pleaca intr-o alta tara sa caute o viata mai buna.

Asa a ajuns sa faca liceul in Montreal si tot acolo sa urmeze si studiile celei mai bune universitati din Canada, si anume McGill, pe profilul de inginerie software.

Daca in anul 2013 traversa in echipa mare parte a Scandinaviei si Europei de Est pe bicicleta (peste 2,400 de km), anul ce a urmat acesta a decis sa traverseze intreaga Europa si Asie centrala cu autostopul. Cu ocazia incheierii expeditiei de peste 14,000 de km parcursi cu autostopul de la Paris la Teheran in Iran, Radu organizeaza si o ascensiune pe varful Damavand (5671 m), cel mai inalt varf vulcanic al Asiei, incepand astfel proiectul „7 Volcanic Summits”.

Intre timp a  revenit in Romania iar la mijlocul anului 2015 si-a propus un proiect si mai ambitios, si anume sa fie primul roman care traverseaza cele doua Americi pe bicicleta, din Alaska pana in sudul Argentinei. In total, tanarul trebuie sa dea la pedale peste 22.000 de km iar 120 de km din aceasta distanta se afla in jungla columbiana si la granita dintre Mexic si SUA, teritorii ocupate de gherile si traficanti de droguri. Radu admite ca aceasta provocare, pentru care isi va risca viata, depaseste orice limite, dar e sigur ca la final isi va indeplini visul.

“În luna ianuarie a anului 2015, la scurt timp dupa ce m-am mutat cu iubita mea iraniana in Bucuresti, am fost părăsit. Situația a fost mai complicată. Ea era imigrantă din Iran, ceea ce a făcut-o mai exotică. Ba chiar, acesta a fost unul dintre motivele pentru care m-am îndrăgostit de ea.

După ce m-a părăsit, am simți că întreaga lume se prăbușește în fața ochilor mei. Ne-am făcut planuri de căsătorie și apoi să călătorim împreună, însă totul pierise. În acel moment, am fost nevoit să investesc în altceva, în ceva măreț. Și ce „proiect” mai nebunesc decât să pornesc din Alaska într-o expediție pe bicicletă, pe cel mai lung drum al lumii, până în Argentina, exista?” spune Radu Paltineanu.

Astfel, pentru multi dintre noi Radu, poate deveni un model de urmat.

Mai in jos se poate vedea si traseul lui Radu Paltineanu, care in momentul de fata se afla in Ciudad Juárez, Mexico.

Noi ii uram mult succes mai departe!

itinerariu

i-became-the-first-romanian-to-cycle-north-and-south-america-after-my-girlfriend-dumped-me-3__880

i-became-the-first-romanian-to-cycle-north-and-south-america-after-my-girlfriend-dumped-me-4__880

i-became-the-first-romanian-to-cycle-north-and-south-america-after-my-girlfriend-dumped-me-6__880

i-became-the-first-romanian-to-cycle-north-and-south-america-after-my-girlfriend-dumped-me-8__880

i-became-the-first-romanian-to-cycle-north-and-south-america-after-my-girlfriend-dumped-me-10__880

what-i-did-when-my-iranian-girlfriend-dumped-me-i-left-for-alaska-to-cycle-the-two-americas1

what-i-did-when-my-iranian-girlfriend-dumped-me-i-left-for-alaska-to-cycle-the-two-americas2

what-i-did-when-my-iranian-girlfriend-dumped-me-i-left-for-alaska-to-cycle-the-two-americas4

Dupa ce a fost parasit de iubita, Radu Paltineanu devine primul roman care traverseaza cele doua Americi pe bicicleta Reviewed by on . Radu Paltineanu este primul roman care a plecat sa traverseze cele doua Americi pe bicicleta, asta dupa ce iubita acestuia l-a parasit...  Radu Paltineanu nascu Radu Paltineanu este primul roman care a plecat sa traverseze cele doua Americi pe bicicleta, asta dupa ce iubita acestuia l-a parasit...  Radu Paltineanu nascu Rating:
scroll to top