Festivalul național studențesc de pictură, grafică și fotografie

PLIANT VIZUALIA FATA 2015Casa de Cultură a Studenților a inițiat sub denumirea Vizualia, un eveniment complex dedicat artelor vizuale.

„S-a urmărit implicarea în acest eveniment atât a studenților din mediul universitar specializat, a studenților care activează în cercurile de specialitate a caselor de cultură a studenților din centrele universitare, cât și a studenților neafiliați” descrie evenimentul directorul Casei de Cultură a Studenților, dl. Flavius Milășan.

Evenimentul oferă în cursul a două zile, respectiv în 18 și 19 noiembrie 2015, expoziții de grup de pictură, grafică și fotografie; expoziții personale; două workshop-uri din care unul este dedicat gravurii și se intitulează: Tehnica mezzotintei – prelegere și demonstrație practică, susținut de Mihai Moroz, doctorand la Universitatea de Vest din Timișoara, iar al doilea este dedicat fotografiei experimentale, se intitulează: Fascinația light painting-ului și este susținut de Radu Sălcudean și Ștefan Socaciu, membrii fondatori ai Asociației Culturale Ciorchin; trei conferințe susținute de :

  • Conf.univ.dr. Andreea Mogoș de la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice și Administrative și ale Comunicării, Departamentul Jurnalism, intitulată: Selfiul – gen fotografic și practică culturală;
  • Conf.univ.dr. Marcel Muntean de la Universitatea Babeș-Bolyai, conferință care are ca tematică pictura, și are titlul: Temele picturii la începutul secolului al-XX-lea. Studiu de caz;
  • Prof.univ.dr. Dorel Găină de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice, Departamentul Foto-Video, conferința poartă titlul: Metamorfozele fotografie.

„Autorii lucrărilor, care vor fi expuse în holul de la parter, în sala Transilvania (etajul 1), în holul de lângă sala Transilvania, în sala12042986_812809672170115_4045619127966344326_n Europa (etajul 3) și în holul aflat lângă sala Europa, sunt reprezentanți ai: Universității de Vest Timișoara – Facultatea de Arte și Design (nivel licență și master); Universității Hyperion București – Facultatea de Arte ”Geo Saizescu”, specializarea ”Imagine de Film și TV”; Universității Sapientia Cluj – Facultatea de Științe și Arte, Departamentul Cinematografie, Fotografie, Media; Centrului Universitar Nord Baia Mare – Facultatea de Litere, Secția Arte Plastice – Pictură; Facultatății de Arte – Departamentul de Arte Vizuale Oradea; Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice și Administrative și ale Comunicării, Departamentul Jurnalism (nivel licență) și Masterat Producție Media; Casei de Cultură a Studenților din Timișoara; Casei de Cultură a Studenților din Tg Mureș; Casei de Cultură a Studenților din Brașov; Casei de Cultură a Studenților din Iași; Casei de Cultură a Studenților din Petroșani; Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca; precum și artiști independenți” a mai anunțat Flavius Milășan.

Vizualia – Festivalul Național Studențesc de Pictură, Grafică și Fotografie se desfășoară la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.