Firma din Cluj care vrea să aducă peste 200 de afaceri locale în online cu o soluţie inovativă!

Compania MindMagnet din Cluj-Napoca, specializată în furnizarea de soluţii de e-commerce, are în plan să atragă peste 500 de proiecte în valoare de circa 250.000 de euro, atât în România, cât şi în ţările vest-europene, pentru o soluţie proprie dedicată magazinelor online. Soluţia, numită Blugento, a fost dezvoltată pe platforma gigantului american Magento.

Agenția MindMagnet a fost înființată în inima Transilvaniei în 2005, iar de atunci oferă soluții tehnologice PHP și Magento pieței online din România, dar și din străinătate. Mind Magnet este o agenție web din Cluj-Napoca cunoscută de asemena și ca organizator oficial al seriei de evenimente Meet Magento în România, cu susținerea Magento Inc.

Despre Blugento

3895a02b-caa6-4417-a874-2e8fcae24054
Sandu Băbăşan

Blugento  este un proiect IT dezvoltat la Cluj de catre compania MindMagnet și lansat în noiembrie 2015. Acest serviciu, facilitează lansarea unui magazin online construit pe fundația celei mai populare platforme pentru eCommerce din lume, Magento. Blugento este o platformă destinată comerțului online cu ajutorul căreia se poate construi un magazin online de la zero, într-o zi.

Așa cum am mai precizat și mai sus,  compania MindMagnet deţinută de Vlad Stănescu, înfiinţată în 2005, a oferit la început servicii web, după care din anul 2008 compania dezvoltă software şi pentru gigantul american Magento. Acesta din urmă le pune la dispoziţie companiilor care vor să comercializeze produse/servicii în mediul online o platformă dedicată de comerţ electronic.

„Magento este o soluţie «open source», care este disponibilă în două variante -«community» şi «enterprise». Varianta «community edition» este gratuită şi este disponibilă publicului larg spre download pe site-ul Magento. Nu există, deci, birouri locale pentru această soluţie. Varianta «enterprise edition» costă 14.000 de dolari pe an şi este vândută de către Magento direct, fără un birou în România”, a declarat Sandu Băbăşan, country manager pentru Blugento şi director financiar în cadrul MindMagnet.

Soluţia Blugento, dezvoltată pe platforma gigantului american Magento se adresează în principal start-up-urilor şi busi­nessurilor mici, datorită avantajelor competive și de preț.

„Ţintim 200 de proiecte noi în România, până la finalul anului, iar partenerii din Germania au un target de 450 de proiecte noi. Veniturile estimate pentru anul 2016 sunt în jur de 250.000 de euro”,  a mai explicat Sandu Băbăşan.

Serviciul Blugento a fost lansat în România şi Germania la finalul anului trecut, iar compania a atras până în prezent 25 de clienţi, din diferite domenii pre­cum artă, fashion, far­ma sau din industria de mobilă. Dintre aceştia, nouă activează pe piaţa locală, iar restul sunt din Germania, Austria şi Elveţia.

Principalul diferen­ţia­tor al Blugento faţă de alte so­luţii de e-commerce con­stă în faptul că este un ser­viciu destinat comer­ţului online adaptat par­ticu­larităţilor unei ţări – de la legis­laţie, la sistemul de pla­tă cu cardul, servicii de curierat etc.”, a mai precizat Băbăşan.

Blugento oferă o gamă completă de servicii de eCommerce, necesare unui magazin online: infrastructura tehnică, hosting-ul, achiziție nume de domeniu, update-urile de securitate, servicii de SEO, marketing și alte servicii conexe comerțului online. Blugento vine cu un Google Score foarte ridicat, care pe lângă viteza resimțită de utilizatorul final contribuie semnificativ la plasamentul în motoarele de căutare.

„Pachetul Boutique (39 euro/lună) este dedicat magazinelor care vând un număr mic de produse, iar pachetul Start (69 de euro/lună) se adresează unui magazin online tradiţional, cu multe categorii şi funcţii de căutare. Planurile superioare oferă funcţionalităţi şi infrastructură care în mod tradiţional era disponibilă doar magazinelor enterprise”, a punctat directorul financiar al Mind Magnet.

blugento-logo-header-retina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.