Wednesday , 16 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » FOTO/VIDEO: Proiectul de modernizare a Pieţei Gării din Cluj-Napoca a fost finalizat

FOTO/VIDEO: Proiectul de modernizare a Pieţei Gării din Cluj-Napoca a fost finalizat

July 12, 2016 8:06 am by: A+ / A-

Piaţa Gării din Cluj-Napoca şi-a schimbat arhitectura şi a fost, în întregime, redată circulaţiei rutiere şi pietonale.

Locuri de parcare atât pentru cei care vin în zonă cât şi pentru taximetrişti, piaţetă cu bănci şi arbori şi trafic auto regândit sunt noutăţile pe care le-a adus aici primăria.

Avem un proiect pentru faza a doua în care se vor pune scări rulante la cele mai importante guri de intrare în pasaj. La fel, pasajul va fi dotat şi cu lifturi pentru persoanele cu handicap. În ceea ce priveşte trecerea de pietoni de la pasajul de la gară, aceasta nu a fost desfiinţată ci doar a fost mutată două – trei sute de metri înspre strada Horea, pentru a fluidiza traficul din zona gării. A doua etapă va fi realizată la începutul anului viitor. (Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca)

Odată cu modernizarea acestei zone au fost schimbate şi regulile de circulaţie. Prin faţa gării a fost instituit sens unic dinspre centru spre Calea Baciului. Conducătorii auto recunosc că sunt puţin derutaţi, dar cred că se vor obişnui; mai ales că pe strada Ion Luca Caragiale, pe unde se circulă în sens invers, s-au desfiinţat parcările, au fost amenajate două benzi de circulaţie, iar intersecţia cu strada Horea a fost semaforizată.

 

Piața Gării și pasajele subterane modernizate integral

Piața Gării și pasajele subterane modernizate integral #ClujVirajul la stânga de pe str. Caragiale este permis prin mutarea trecerii de pietoni și a semaforului la intersecția Caragiale-Horea.

Posted by Emil Boc on Thursday, July 7, 2016

FOTO/VIDEO: Proiectul de modernizare a Pieţei Gării din Cluj-Napoca a fost finalizat Reviewed by on . Piaţa Gării din Cluj-Napoca şi-a schimbat arhitectura şi a fost, în întregime, redată circulaţiei rutiere şi pietonale. Locuri de parcare atât pentru cei care v Piaţa Gării din Cluj-Napoca şi-a schimbat arhitectura şi a fost, în întregime, redată circulaţiei rutiere şi pietonale. Locuri de parcare atât pentru cei care v Rating: 0
scroll to top