Guvernul a alocat 1,384 milioane de lei judetului Cluj, pentru reparatiile dupa furtuna

Photo: Flavia Pripon

Guvernul a aprobat, joi, 36 de milioane de lei din fondul de urgenţă pentru a fi înlăturate efectele furtunilor de duminica trecută. Judeţul Cluj a primit 1,384 milioane lei pentru a fi reparate şcoli, dispensare, spitale, case de cultură şi alte edificii afectate de furtună conform Ziarul Faclia.

Photo: Flavia Pripon

Cea mai mare parte din sumă, mai exact 790.000 lei va merge la Huedin pentru refacerea următoarelor obiective: Liceul Teoretic ‘’Octavian Goga’’, ‘’Liceul Teoretic ‘’Vlădeasa’’, Primăria Huedin, Casa de Cultură Huedin şi Spitalul Orăşenesc Huedin. Pentru Gherla au fost alocaţi 228.000 lei, urmând ca suma să fie folosită la efectuarea lucrărilor de reparaţii la Liceul ‘’Ana Ipătescu’’, Liceul Tehnologic, Şcoala Gimnazială nr. 1, Spitalul Municipal Gherla şi Centrul de Refacere a Persoanelor cu Dizabilităţi. Municipiul Dej a primit 95.000 lei pentru a reface Colegiul Naţional ‘’Andrei Mureşanu, Şcoala ‘’Mihai Eminescu’’, Grădiniţa ‘’Lumea Piticilor’’, Şcoala ‘’Avram Iancu’’, Şcoala Gimnazială nr. 1 şi Dispensarul TBC. Şi municipiul Câmpia Turzii a primit 25.000 lei pentru a reface Liceul ‘’Pavel Dan’’ iar la Consiliul Judeţean Cluj au fost alocaţi 24.000 lei pentru reparaţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

La nivel de comune, cea mai mare sumă a fost alocată la Cuzdrioara. Este vorba de 78.000 lei pentru refacerea unei grădiniţe din localitatea Mănăşturel. Vor mai beneficia de sume din fondul de intervenţie pentru înlăturarea efectelor furtunii comunele: Chiuieşti (5.000 lei), Izvorul Crişului (5.000 lei), Aghireşu (27.000 lei), Poieni (37.000 lei), Ciucea (52.000 lei) şi Beliş (18.000 lei). Preprezentanţii Prefecturii Cluj au declarat pentru Făclia că Executivul a alocat pentru acest judeţ toată suma solicitată, precizând că în următoarele zile se vor face demersuri pentru a se obţine alocări suplimentare în vederea combaterii efectelor furtunii de miercuri seara.
C.P.

Sursa Articol: Ziarul Faclia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.