Saturday , 19 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » HARTA SALARIILOR din România. Topul judeţelor cu cele mai mari câştiguri lunare. Vezi pe ce loc se clasează Clujul

HARTA SALARIILOR din România. Topul judeţelor cu cele mai mari câştiguri lunare. Vezi pe ce loc se clasează Clujul

September 28, 2016 9:30 am by: A+ / A-

Angajaţii din Bucureşti sunt cei mai norocoşi atunci când vine vorba despre câştigurile lunare, indiferent de domeniul de activitate. Potrivit celui mai recent buletin statistic emis de Institutul Naţional de Statistică, venitul mediu lunar al celor care lucrează în Capitală se ridică al 2.852 lei, cu aproape 50% mai mare decât cea mai mică valoare medie a venitului lunar la nivel naţional, care se înregistrează în judeţul Harghita, cu doar 1.480 lei pe angajat.

În topul câştigului mediu lunar, Bucureştiul este urmat de Ilfov (2.294 lei) şi de Cluj (2.284 lei). În ceea ce priveşte domeniile de activitate cel mai bine plătite, acestea se încadrează în categoria serviciilor (învăţământ, administraţie locală şi centrală, sănătate, transporturi, imobiliare, informaţii şi comunicaţii), unde tot Capitala conduce topul trei, urmată tot de judeţele Ilfov şi Cluj. Cele mai mici câştiguri sunt înregistrate în industrie, unde salariul mediu lunar cel mai ridicat se înregistrează în Timiş, cu 2.503 lei, urmat de Bucureşti şi Sibiu, cu 2.502 lei, respectiv 2.191 lei.

La nivel naţional, salariul mediu net se ridică la 2.021 lei, indiferent de domeniul de activitate. În ceea ce priveşte situaţia pe judeţe, Capitala rămâne raiul locurilor de muncă atunci când ne referim la nivelul de salarizare. În ceea ce priveşte salariul mediu lunar net înregistrat în luna iunie 2016, Bucureştiul conduce topul judeţelor, cu 2.852 lei. La o diferentă de 558 lei se situează judeţul Ilfov cu 2.294 lei, în timp ce Clujul completează topul trei, la o diferenţă de doar 10 lei faţă de predecesorul lui, cu 2.284 lei câştig mediu lunar.

ncă trei judeţe din România au reuşit să treacă graniţa celor 2.000 de lei când vine vorba despre câştigurile medii nete lunare în iunie 2016. Este vorba despre Timiş, Sibiu şi Braşov, unde salariul mediu lunar net este de 2.240, respectiv 2.104, respectiv 2.030 lei. Sibiul şi Braşovul reuşesc, astfel, să creeze un al doilea nucleu în ceea ce priveşte cele mai mari salarii, după nucleul creat de Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

De partea cealaltă, cel mai scăzut salariu mediu în luna iunie s-a înregistrat în Harghita. Un angajat din acest judeţ a câştigat, în medie, 1.480 lei, cu aproape 50% mai mic decât în cazul Capitalei. Harghita este urmată în topul celor mai „sărace” judeţe din punctul de vedere al salariilor de Teleorman unde câştigurile se ridică la 1.494 lei în luna iunie a acestui an şi de Suceava, cu o medie de 1.517 lei.

harta-goala

HARTA SALARIILOR din România. Topul judeţelor cu cele mai mari câştiguri lunare. Vezi pe ce loc se clasează Clujul Reviewed by on . Angajaţii din Bucureşti sunt cei mai norocoşi atunci când vine vorba despre câştigurile lunare, indiferent de domeniul de activitate. Potrivit celui mai recent Angajaţii din Bucureşti sunt cei mai norocoşi atunci când vine vorba despre câştigurile lunare, indiferent de domeniul de activitate. Potrivit celui mai recent Rating: 0
scroll to top