Incendiu puternic azi-noapte la Rampa de la Pata Rat. Primele analize: Incendiul a fost provocat deliberat

Incendiul s-a produs in noaptea de sambata spre duminica la Rampa de la Pata Rat. Situatia a fost tinuta sub control datorita interventiei profesioniste a pompierilor. Emil Boc a anuntat ca programul de ridicare a gunoaielor din oras nu a fost intrerupt, iar la aeroport nu au fost probleme cu fumul pana la stingerea incendiului.

Din primele analize cauza incendiului este o actiune provocata in patru locuri de incendiere deliberata.  Actiunea a fost coordonata de dl Inspector Sef ISU Ioan Moldovan.

Focarele principale ale incendiului de la rampa temporara de gunoaie de la Pata Rat au fost stinse dimineata la ora 2:45. Pompierii au ramas la fata locului pentru a supraveghea alte mici focare de incendiu in interiorul rampei . Conducerea ISU a mobilizat resursele necesare pentru a impiedica extinderea incendiului si a reduce la minim implicatiile celui existent.

Administratorul rampei de deseuri, RADP, a depus plangere penala la Politie in vederea identificarii celor care au provocat acest incendiu prin mijloace specifice.

Garda a mediu a fost la fata locului pentru analiza.

Edilul orasului a fost si acesta prezent la fata locului: “Multumesc ISU, pompierilor dedicati si profesionisti precum si RADP pentru implicare, diminuand – atat cat a fost cu putinta – extinderea efectelor negative ale acestui incendiu. Fara a disparea complet riscul reaprinderii rampei – datorita unor focare de incendiu disparate in adancimea rampei- in acest moment situatia este stabila si sub monitorizare. Serviciile publice ale orasului functioneaza normal. Viata merge mai departe si sper ca cei care au provocat incendiul vor fi identificati si trasi la raspundere, potrivit legii”, a declarat Emil Boc

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.